Мицеларна вода – помощ за чувствителната кожа

Ако кожата ви е чувствителна, то сигурно много  добре знаете че грижата за нея е постоянен процес, чиято съществена част е почистването.  В случай че все още не сте запознати с магическия продукт известен като мицеларна вода, ние ви представяме няколко важни факти които да ви улеснят при избора на подходящ за вас продукт.  

Когато става дума за ежедневно почистване, чувствителната кожа е доста специфична. Със сигурност ви е добре познато усещането за стягане, сърбеж или парене след използване на определени агресивни продукти за почистване.

Традиционни методи и средства за почистване

Традиционните средства за почистване на кожата често съдържат груби съставки, химикалии и консерванти, допълнително възпаляващи кожата. Тези почистващи средства оставят кожата чиста, но същевременно нарушават липидната и бариера, което я прави много по-податлива на неблагоприятните въздействия на атмосфернуте промени. Или какво е заключението? Ако почистването на кожата винаге придружено от зачервявания и усещане за дискомфорт, не не се отчайвайте – не сте сами. Почти всички хора, чиято кожа е чувствителна се сблъскват с подобен проблем, докато не открият перфектното за тях средство за пчистване на лице.

 

Как да изберем най-подходящото средство?

Ако имате чувствителна кожа, би било добре да купувате продукти за грижа само от аптека. Попитайте фармацевта да ви препоръча мицеларна вода, максимално отговаряща на нуждите на вашата кожа. Задължително проверете дали мицеларнта вода, която ви предлагат е тествана върху чувствителна кожа под дерматологичен контрол.

По-добре да се предпазите, отколкото да се лекувате

Вместо да лекувате раздразненията по кожата, по-добре предотвратете появата им, като използвате подходящ почистващ продукт. Днес, повечето мицеларни води са с формула отговаряща на почти всички изисквания на чувствителната кожа. Мицеларната вода е разтвор съдръжащ специфичен компонент мицел – малки поврхностно активни частици, премахващи грима и всички замърсявания от кожата, без нарушаване на липидната кожна бариера. Препоръчваме ви да потърсите мицеларна вода с глицерин, който хидратира кожата и и придава мекота и нежност, оставяйки я идеално чиста.

Научете повече за: Пилингът - всичко, което трябва да знаем за него

За този външен вид препоръчваме

  • La Roche-Posay Micellar Water Ultra

    Поръчайте веднага

Регистрирайте се / Влезте