Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Колко пъти ти е минавало през главата, че е жалко, че толкова ти се виждат разширените пори на лицето, и че кожата ти има отблясък, а да не говорим за упоритите черни точки и пъпки, които никнат постоянно, особено на Т-зоната на лицето? Ако отговорът ти е – да, често си мисля за това, знай, че не си единствената и че можеш лесно да се справиш с всички тези несъвършенства, които съпътстват мазната кожа на лицето, ако спазваш тези съвети.

 

Какви продукти да ползваме за мазна кожа

Основната специфика на мазната кожа е прекомерната секреция на себум, която трябва да поставиш под контрол, като същевременно не изсушиш кожата прекалено. По тази причина правилната грижа за мазна кожа не е редовно сваляне на грим и ползване на какъвто продукт ти се намери под ръка, а подразбира правилен подбор на продукти, подходящи точно за твоя тип кожа, както за хидратиране, така и за почистване на лицето.

Съдържащи цинк продукти

Избягвай употребата на продукти за грижа за лицето, съдържащи алкохол и масла. Продуктите с цинк са изключително подходяща за мазна, склонна към пъпки и акне кожа. Прочистващият цинк има благоприятен ефект върху възпалителните процеси, което го прави много полезен в борбата с пъпките. Избирай продукти, съдържащи цинк!

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Некомедогенни продукти

Важно е козметиката, която ползваш, да бъде некомедогенна. В случай, че не знаеш, етикетът некамедогенен е тясно свързан с така наречените комедони по кожата, които приличат на необичайни пъпки. Говорим за онези подутини по кожата, особено по челото, брадичката и носа, които не приличат на пъпки, а като твърди бели или с цвят на кожата неравности, както и за черните точки, които смятаме, че са ти добре познати. Затова винаги обръщай внимание на етикета на продукта и дали пише некомедогенен, за да предотвратиш появата на комедони по лицето.

Лицето ти е пъпчасало, защото си носила защитна маска?

Не се тревожи, не си единствената! Сега, когато носенето на маска е необходимост, има все повече жени се оплакват от появата на пъпки в зоните, където иначе стои маската. Причината е, че забравяме, че се потим повече при по-високи температури с този допълнителен слой плат върху лицето, а под маската потта се смесва с мъртви кожни клетки, грима и мръсотията, така че всичко това се натрупва в порите и причинява появата пъпки, черни точки и акне.

 

Какви мерки трябва да вземеш, когато носиш маска

Трябва всеки ден да переш маските за многократна употреба, но не забравяй и редовно да почистваш всички уреди, влезли в контакт с кожата и маската ти, за да остане маската чиста и стерилна. Става дума за телефона ти, слушалките и т.н. Задължително е редовно и детайлно да измиваш лицето си, когато се прибереш вкъщи и свалиш маската, както и да адаптираш козметичните си навици към проблемите на кожата.

Линия продукти за мазна кожа по наша препоръка

Пробвай Mixa Anti-Imperfection колекцията, съдържаща абсолютно всички продукти, нужни за борба с несъвършенствата по лицето, които освен това са обогатени с цинк.

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Козметична рутина за мазна кожа

1. Внимателно отстрани мръсотията на повърхността на кожата

Първо внимателно отстрани мръсотията по повърхността на кожата и грима с мицеларна вода с неутрално 5,5 pH, идентично с това на кожата. Пробвай Anti-Imperfection мицеларна вода, която нежно почиства зоната около очие и ефективно сваля грима и мръсотията по цялото лице.

2. Почисти лицето си по-усърдно

Гелът за измиване ще почисти в дълбочина мръсотията и себума по кожата ти. Обърни внимание да бъде некомедогенен, да не съдържа алкохол, да е хипоалергенен и да съдържа активно вещество, което почиства порите и кожата. С помощта на Anti-Imperfection гел за почистване на лицето с нежна формула без сапун, нежно ще отстраниш мръсотията без усещане за изсушаване на кожата. Можеш да го ползваш не само сутрин и вечер, но когато се прибереш вкъщи след ежедневните си активности.

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Докато за някой от другите типове кожа е напълно достатъчно да се измие лицето с гел, при мазната кожа препоръчваме да се ползва и лосион, който премахва нежелания блясък на кожата, но без да я изсушава. Точно такъв е Anti-Imperfection лосион за почистване на лицето, който стеснява порите, матира кожата на лицето и ефективно намалява несъвършенствата.

3. Хидратирай мазната кожа

Не се заблуждавай, че мазната кожа не трябва да се маже с хидратантен крем. Истината е, че всеки тип кожа се нуждае от редовна хидратация. Важно е обаче да ползваш крем, предназначен за съответния тип кожа. Затова пробвай Anti-Imperfection крем за лице, който мигновено хидратира кожата, некомедогенен и хипоалерген е и е обогатен с активни прочистващи и матиращи вещества.

 

4. Полагай допълнителни грижи за мазната кожа

Маската за лице представлява допълнителен вид грижа за мазна кожа, за по-здрава и гладка текстура без отблясък. Препоръчваме ти Anti-Imperfection 3в1 маска за лице, обогатена с цинк и плодови киселини, която почиства, отпушва порите и премахва мъртвите клетки по кожата. Тя може да се прилага по два начина. Като пилинг маска я нанасяй два пъти седмично на суха кожа, стой с нея за 5 минути и я измивай. Като маска за почистване я нанасяй всеки ден на влажна кожа и я измивай след нежно масажиране.

Надяваме се да сме ти разяснили всички заблуди относно грижата и почистването на мазна кожа.

Ползвала ли си вече Mixa Anti-Imperfection линията? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Сбогом сухи и напукани устни!

За този външен вид препоръчваме

 • Mixa Anti-Imperfaction Cleansing Gel

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Purifying Lotion

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Moisturizing Cream

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfections 3 in 1 Exfoliating Mask

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Micellar Water

  Поръчайте веднага
 • Mixa Micellar Water Anti-Imperfection

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лято, лице, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, Mixa

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да избереш идеалния парфюм за твоя мъж?

Идеалният парфюм остава с теб, запазва се в съзнанието ти, буди стари спомени и създава нови, и затова винаги трябва да внимаваш при избора му...