Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Колко пъти ти е минавало през главата, че е жалко, че толкова ти се виждат разширените пори на лицето, и че кожата ти има отблясък, а да не говорим за упоритите черни точки и пъпки, които никнат постоянно, особено на Т-зоната на лицето? Ако отговорът ти е – да, често си мисля за това, знай, че не си единствената и че можеш лесно да се справиш с всички тези несъвършенства, които съпътстват мазната кожа на лицето, ако спазваш тези съвети.

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Какви продукти да ползваме за мазна кожа

Основната специфика на мазната кожа е прекомерната секреция на себум, която трябва да поставиш под контрол, като същевременно не изсушиш кожата прекалено. По тази причина правилната грижа за мазна кожа не е редовно сваляне на грим и ползване на какъвто продукт ти се намери под ръка, а подразбира правилен подбор на продукти, подходящи точно за твоя тип кожа, както за хидратиране, така и за почистване на лицето.

Съдържащи цинк продукти

Избягвай употребата на продукти за грижа за лицето, съдържащи алкохол и масла. Продуктите с цинк са изключително подходяща за мазна, склонна към пъпки и акне кожа. Прочистващият цинк има благоприятен ефект върху възпалителните процеси, което го прави много полезен в борбата с пъпките. Избирай продукти, съдържащи цинк!

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Некомедогенни продукти

Важно е козметиката, която ползваш, да бъде некомедогенна. В случай, че не знаеш, етикетът некамедогенен е тясно свързан с така наречените комедони по кожата, които приличат на необичайни пъпки. Говорим за онези подутини по кожата, особено по челото, брадичката и носа, които не приличат на пъпки, а като твърди бели или с цвят на кожата неравности, както и за черните точки, които смятаме, че са ти добре познати. Затова винаги обръщай внимание на етикета на продукта и дали пише некомедогенен, за да предотвратиш появата на комедони по лицето.

Лицето ти е пъпчасало, защото си носила защитна маска?

Не се тревожи, не си единствената! Сега, когато носенето на маска е необходимост, има все повече жени се оплакват от появата на пъпки в зоните, където иначе стои маската. Причината е, че забравяме, че се потим повече при по-високи температури с този допълнителен слой плат върху лицето, а под маската потта се смесва с мъртви кожни клетки, грима и мръсотията, така че всичко това се натрупва в порите и причинява появата пъпки, черни точки и акне.

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Какви мерки трябва да вземеш, когато носиш маска

Трябва всеки ден да переш маските за многократна употреба, но не забравяй и редовно да почистваш всички уреди, влезли в контакт с кожата и маската ти, за да остане маската чиста и стерилна. Става дума за телефона ти, слушалките и т.н. Задължително е редовно и детайлно да измиваш лицето си, когато се прибереш вкъщи и свалиш маската, както и да адаптираш козметичните си навици към проблемите на кожата.

Линия продукти за мазна кожа по наша препоръка

Пробвай Mixa Anti-Imperfection колекцията, съдържаща абсолютно всички продукти, нужни за борба с несъвършенствата по лицето, които освен това са обогатени с цинк.

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Козметична рутина за мазна кожа

1. Внимателно отстрани мръсотията на повърхността на кожата

Първо внимателно отстрани мръсотията по повърхността на кожата и грима с мицеларна вода с неутрално 5,5 pH, идентично с това на кожата. Пробвай Anti-Imperfection мицеларна вода, която нежно почиства зоната около очие и ефективно сваля грима и мръсотията по цялото лице.

2. Почисти лицето си по-усърдно

Гелът за измиване ще почисти в дълбочина мръсотията и себума по кожата ти. Обърни внимание да бъде некомедогенен, да не съдържа алкохол, да е хипоалергенен и да съдържа активно вещество, което почиства порите и кожата. С помощта на Anti-Imperfection гел за почистване на лицето с нежна формула без сапун, нежно ще отстраниш мръсотията без усещане за изсушаване на кожата. Можеш да го ползваш не само сутрин и вечер, но когато се прибереш вкъщи след ежедневните си активности.

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

Докато за някой от другите типове кожа е напълно достатъчно да се измие лицето с гел, при мазната кожа препоръчваме да се ползва и лосион, който премахва нежелания блясък на кожата, но без да я изсушава. Точно такъв е Anti-Imperfection лосион за почистване на лицето, който стеснява порите, матира кожата на лицето и ефективно намалява несъвършенствата.

3. Хидратирай мазната кожа

Не се заблуждавай, че мазната кожа не трябва да се маже с хидратантен крем. Истината е, че всеки тип кожа се нуждае от редовна хидратация. Важно е обаче да ползваш крем, предназначен за съответния тип кожа. Затова пробвай Anti-Imperfection крем за лице, който мигновено хидратира кожата, некомедогенен и хипоалерген е и е обогатен с активни прочистващи и матиращи вещества.

Мазна кожа на лицето и борба с пъпките: има ли край?

4. Полагай допълнителни грижи за мазната кожа

Маската за лице представлява допълнителен вид грижа за мазна кожа, за по-здрава и гладка текстура без отблясък. Препоръчваме ти Anti-Imperfection 3в1 маска за лице, обогатена с цинк и плодови киселини, която почиства, отпушва порите и премахва мъртвите клетки по кожата. Тя може да се прилага по два начина. Като пилинг маска я нанасяй два пъти седмично на суха кожа, стой с нея за 5 минути и я измивай. Като маска за почистване я нанасяй всеки ден на влажна кожа и я измивай след нежно масажиране.

Надяваме се да сме ти разяснили всички заблуди относно грижата и почистването на мазна кожа.

Ползвала ли си вече Mixa Anti-Imperfection линията? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Сбогом сухи и напукани устни!

За този външен вид препоръчваме

 • Mixa Anti-Imperfaction Cleansing Gel

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Purifying Lotion

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Moisturizing Cream

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfections 3 in 1 Exfoliating Mask

  Поръчайте веднага
 • Mixa Anti-Imperfaction Micellar Water

  Поръчайте веднага
 • Mixa Micellar Water Anti-Imperfection

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лято, лице, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, Mixa

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво е серум за лице и защо трябва да го ползваш

Вероятно си чувала за серума за лице, продукт за грижа за кожата, който напоследък набира все повече популярност, но знаеш ли всъщност за какво служи ...