Кои съставки в продуктите за грижа за кожата ще осигурят на кожата ти пролетен блясък

Надникни под кожата: Виж съставките

Целта на науката зад продуктите на Biotherm е опазване на природата. От самото си създаване Biotherm разчита на предимствата на водните растения и микроорганизмите и ги трансформира в ключови съставки на всички свои продукти с помощта на модерни технологични иновации. Крайният резултат? Продукти, които предпазват кожата от всякакви външни влияния, обогатени с формули, устойчиви на всички предизвикателства на съвременния, забързан живот. Освен това нашите формули помагат за запазването на океаните чрез екологичния принос на производството на продукти за грижа за кожата. Научи повече за съставките на продуктите на Biotherm и как всеки от тях по свой начин се стреми да лекува, защитава и обновява кожата ти, независимо от типа ѝ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Възстановете кожата с пробиотичната фракция Life Plankton ™

Ексклузивната Biotherm състаква - Life Plankton™ има невероятен ефект върху кожата, благодарение на ненадминатите си регенеративни свойства и биологична активност. С действието си върху обновяването на кожата и клетъчния метаболизъм, той стимулира жизнените ѝ функции. Пробиотичната фракция Life Plankton™ укрепва и естествено стимулира защитните сили на кожата в борбата срещу щетите, причинени от интензивния градски начин на живот. В най-високата си концентрация в Life Plankton™ Elixir, той допринася за обновяване и защита, подобрявайки качеството на кожата, което прави тена мек, гладък и сияен. Той реактивира обновяването на кожните клетки, укрепва кожните бариери и запазва структурата на кожата. Ще откриете Life Plankton™ във всички продукти на Biotherm, а с лечебна доза от 5% в Life Plankton™ Elixir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Хидратирай кожата си с обогатени с хиалуронова киселина продукти

Хиалуроновата киселина или натриевият хиалуронат присъства естествено в повърхностните и средните слоеве на кожата (дермата и епидермиса). Тя спада към семейство гликозаминогликани, въглехидрати, които са есенциални за всеки от нас, и това естествено хидратиращо вещество е в състояние да задържи вода до 1000 пъти повече от собствената си маса. Благодарение на това задържане на вода, хиалуроновата киселина води до уголемяване на вътрешния слой на кожата, което от своя страна води до изравняване на повърхността на кожата и изчезване на бръчките.

Хидратира и прави кожата мека и еластична. Хидролизираната хиалуронова киселина е хиалуронова киселина, съставена от съединение с ниско молекулно тегло, образувано от ферментацията на хиалуронова киселина. Благодарение на малката си структура, тя прониква по-интензивно през повърхностния слой на кожата и действа като филър: премахва бръчките отвътре и намалява видимостта на по-дълбоките бръчки, както и бръчките около очите. Също така значително допринася за еластичността на кожата. Продуктите, богати на хиалуронова киселина, са еликсира Life Plankton™, гелът Aqua Super Concentrate, гелът Aqua Source Everplump, както и кремът против бръчки около очите Life Plankton™.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Засияй с помощта на Витамин C

Витамин С присъства в киселите плодове като лимон и портокал, но също така и в касис и ягоди. Зеленчуците като броколи, карфиол, спанак и картофи също са богати на витамин С. Витамин С е необходим за нормалното функциониране на целия метаболизъм и всички тъкани, особено кожата. Освен това витамин С неутрализира свободните радикали в тялото ни, възникнали от излагането на тялото на токсини. Витамин С играе важна роля в синтеза на липиди в кожата, а липидите осигуряват на кожата енергиен баланс.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Чистият витамин С е изключително нестабилен и податлив на окисляване, така че учените Biotherm го синтезират в твърда форма и по този начин удължават живота му. Витамин CG е гликозидна форма на витамин С, което го прави издръжлив в присъствието на кислород, метални йони и топлина. Като съставка в продуктите за грижа за кожата, витамин CG помага за ексфолирането на повърхностния слой на кожата. Има антиоксидантно действие и неутрализира свободните радикали, което има положителен ефект върху пигментацията на кожата, придава на кожата равномерен тонус, блясък и сияен тен. Еликсирът Life Plankton™ и гелът Aqua Super Concentrate са богати на витамин С.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Червени водорасли за здрава кожа

Червените водорасли, от които се извлича хидролизиран екстракт от родофицея, растат по скалистите части на Атлантическия бряг, от Европа чак до Северна Америка. Изправени пред неблагоприятни метеорологични условия, те се трансформират и променят структурата си. Те се развиват при по-високи температури, докато се свиват при ниски температури. Те са много гъвкави и устойчиви, което им помага да запазят естествената си форма с течение на дни, а дори и на години. Изследователският екип на Biotherm работи усилено, за да докаже невероятния ефект, който червените водорасли имат върху стягането на кожата.

Компонентите, които съдържат червените водорасли, са подобни на тези, които се намират в самата дермална мрежа на нашата кожа и спомагат за запазването на колагеновите и еластиновите влакна. Резултатът от действието на тези компоненти на червените водорасли са правилно оформени черти на лицето и изчезване на бръчките. Ще намерите тази уникална съставка в Blue Therapy Red Algae Uplift Rich дневен и нощен крем.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Прочети още: Органични козметични продукти: кои са предимствата им?

За този външен вид препоръчваме

 • Biotherm Life Plankton Elixir

  Поръчайте веднага
 • Biotherm Bio-Aquasource Concentrate Glow

  Поръчайте веднага
 • Biotherm Bio-Blue Therapy Natural Lift Day Cream

  Поръчайте веднага
 • Biotherm Bio-Blue Therapy Natural Lift Night Cream

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, тенденция, пролет, лице, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, хиалуронът, хиалуроновата киселина, Biotherm

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Всички ползи на кремовете с хиалуронова киселина

Вече знаем, че хиалуронът е No. 1 съставка против стареене, която има ползи за предотвратяване на признаците на стареене и ползите, които предоставя н...