Как да заздравиш и подмладиш кожата около очите

За наше огромно съжаление, точно кожата около очите е зоната, на която първо се появяват знаците на преждевременно стареене, особено ако не полагаме специални грижи за нея. Задавала ли си си въпроса защо е така?

Кожата около очите е по-тънка и много по-деликатна от останалата. Очите постоянно са в движение – от непрестанното мигане до изразяването на емоции. Всичко това може да доведе до по-бързо стареене, особено в комбинация с генетични предразположения, UV лъчи, стрес, начина на живот…

Как да заздравиш и подмладиш кожата около очите

Тъмни кръгове, торбички, фини линии и отичане са най-честите проблеми, които ни карат да изглеждаме изморено и по-стари, отколкото наистина сме.

Няма значение на колко години си, никога не е твърде рано или твърде късно да дадеш на кожата около очите си любовта, която заслужава, а най-добрият начин за това е добрата грижа.

Хидратация, хидратация, хидратация!

За момент си представи кожата си като гроздово зърно – губейки водата си, тя започва да се свива и увяхва, което води до появата на бръчки. Когато обаче без прекъсване ѝ осигуряваш достатъчно влага, това в голяма степен ще намали появата на фини линиии бръчки. Същото се отнася и за кожата около очите, при това в още по-голяма степен. Тя няма жлези за отделяне на мазнини, поради което тази зона е по-суха.

Освен че е много тънка, имай предвид, че кожата около очите е и изключително чувствителна на стандартните кремове за лице, затова задължително ползвай продукти специално за тази зона.

 

Тайната не е само в съставките, а и във формулата.

На пазара се предлагат различни кремове, чието съдържание отговаря на изискванията за грижа на кожата. Те съдържат съставки като: хиалуронова киселина, ретиноид, ретинол, деривати на витамин А, кофеин, пептиди, антиоксиданти, витамини C, E, UV защита… Всички те могат да забавят процесите на стареене, но малко от тях съдържат всичко необходимо за възстановяването и обновяването на кожата около очите.

Един продукт с всичко необходимо

Точно това притежава Minéral 89 Eyes. Този крем съдържа 89% минерализирана термална вода Vichy, която в комбинация с хиалуронова киселина с естествен произход и чист кофеин, осигурява на кожата необходимата ѝ сила. Освен 24-часова хидратация, препаратът, предназначен за всички типове кожа засилва естествената защитна способност на кожата, изглажда бръчките, намалява торбичките под очите и изсветлява зоната на очите.

Освен че хидратира, високомолекулярната хиалуронова киселина запълвафините линии, а кофеинът премахва знаците на умора, така че ще изглеждаш по-свежо и отпочинало дори и когато това не е случаят.

 

За оптимална ефективност се препоръчва да нанасяш по една капка от серума сутрин и вечер на върха на пръста, след което да редуваш – три потупвания над и под всяко око.

Ефектите ще бъдат още по-силни, ако ползваш и Minéral 89 дневен бустер. Той е отличен за градската среда и не само, че предпазва от вредното влияние на мръсотиите, стреса и умората, а и възвръща тонуса на цялото лице и му придава блясък.

Нежност и начин на живота

На последно място не забравяй винаги да бъдеш нежна към кожата – от отстраняването на грим до нанасяне на препарати.

Както казахме в началото, кожата около очите е изключително тънка и затовавсеки натиск, особено ако е част от ежедневните ти навици, ще допринесе за появата на още линии и бръчки.

Нанасяй кремовете с пръсти (най-добре с кутрето), потупвай лекичко, прави кръгообразни движения докато продуктът не се усвои от кожата изцяло.

Защитата от слънце е задължителна, както и достатъчното сън, здравословната храна и упражненията.

 

Повече за: Хиалурон и Витамин С – Блестяща кожа само с две съставки

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Minéral 89 Eyes

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице, Vichy, хиалуроновата киселина

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Хиалуронова киселина, мощна съставка, която ще помогне на кожата и косата ти в правилната хидратация!

Хиалуроновата киселина е една от най-популярните съставки за грижа за косата и златен стандарт, когато става въпрос за anti-aging...