Как да възстановим кожата си след излагане на слънце

Може би е излишно да повтаряме че не бива да ходите на плаж без да сте нанесли подходяща слънцезащита, независимо от това дали кожата ви е светла или по-тъмна. Вече научихме за вредното въздействие на слънчевите лъчи, но ако все пак не сте се доверили на съветите ни и сте се сдобили с лек загар, вижте как да го запазите за по-дълго и как правилно да подхраните кожата си.

Почти никога не забравяме да вземем с нас любимите ни кремове за тяло, но много често забравяме че кожата на лицето ни изисква специални грижи. Също така, кожата в областта на стъпалата се различава от останалите части на тялото, и се нуждае от специални продукти за грижа.

kak da vyzstanovim kozhata si sled izlagane na slynce

След плаж

След прекарване на приятен ден под слънчевите лъчи на плажа, първата стъпка е вземане на душ. След това, подхранете кожата с подходящ продукт за грижа за след слънце. И не забравяйте за лицето!

Независимо дали използвате бустер, добавете към грижата допълнителна стъпка. Хидратирането е сред най-важните стъпки в грижа за кожата. Не само сухата кожа, но и мазната и комбинирана кожа имат нужда от овлажняване. Според вашия тип кожа съобразете грижата и съставките.

Хиалурон

Хиалуроновата молекула най-често се свързва със стареене на кожата, но това е грешка тъй като тази съставка не е предназначена само за по-възрастна кожа. В съчетание с някои други съставки, хиалуронът подсилва естествената защита на кожата срещу многобройни фактори.

Серум, бустер и крем

Ако предпочитате да използвате серум, бустер или друга подобна, концентрирана грижа за лице, предлагаме ви да пробвате  Vichy Minéral 89. Този продукт, освен споменатите по-горе съставки съдържа и глицерин. Също така, Vichy Minéral 89 е с 89% концентрация на Термална минерализираща вода и е подходящ за всеки тип кожа. Не съдържа масла и ефективно намалява нежеланото лъщене. Нежната му гелообразна формула оставя кожата хидратирана след излагане на слънце, правейки я по-устойчива на външните агресори. Винаги нанасяйте серума, бустера или крема на предварително добре почистена кожа. Благодарение на нежната формула, Vichy Minéral 89 е подходящ за използване и в чувствителната околоочна област.

Vichy Mineral 89

Нов ден

Ако сте на море, това е чудесен шанс да оставим кожата да си почине о грим, но не и от подходяща грижа. Преди да тръгнете на плаж, нанесете  Vichy Minéral 89, а след него нанесете дневен крем. Изчакайте десетина минути и нанесете подходящ слънцезащитен крем.

Ако наскоро сте се завърнали в града от дългата морска почивка, и се подготвяте за излизане с приятели, не забравяйте че слънцезащитата не се асоцира само с море, пясък и почивка. Дори когато вървите по улицата, без да се печете на плажа, вредните УВ лъчи проникват в кожата ви, и затова е задължително слънцезащитните продукти да се прилагат при всички случаи преди да излезете навън.  

Ако сте се определили за допълнителна грижа от този тип, имайте предвид че тези продукти са част от допълнителните грижи преди и след излагане на слънце, и никак не могат да заместят слънцезащитата. На следващия ден, преди да тръгнете на плаж, задължително нанесете подходящ крем със SPF и се насладете на всеки миг от почивката си.

Повече за: Подготовка на кожата за лятото

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Minéral 89

    Поръчайте веднага
  • Vichy Eau Thermale

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лято

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Разкрасителна рутина на Лили Колинс, вдъхновена от сериала Емили в Париж

Лили Колинс, британска актриса и модел, точно както и повечето от нас, със сигурност би заменила тези трудни дни с романтиката на Париж...