Как да се защитим от слънцето и да забавим стареенето на кожата на лице

Защита от слънцето

Една от най-важните теми, свързана с предпазването на кожата, която трябва да вземеш на сериозно, е предпазването от слънцето. Колкото и безвредни да ти се струват приятните слънчеви лъжи, толкова по-наясно трябва да бъдеш с вредните ефекти на UV лъчите, които оставят дълготрайни последици по кожата ти, и които са отговорни за появата на чак 80% от знаците на стареене. Така че всеки път като отиваш на работа, училище, разходка или до магазина, ти се излагаш на UV лъчи и затова трябва да знаеш как да се предпазиш от слънцето по правилния начин.

Как да се защитим от слънцето и да забавим стареенето на кожата на лице

Вредното влияние на UV лъчите

UVA лъчи

UVA слънчевите лъчи достигат до теб през цялата година, независимо от това дали навън е облачно или слънчево. Те проникват дълбоко в кожата и намаляват количеството на естествения колаген и еластичните влакна в кожата, което предизвиква появата на малки линийки, бръчки по лицето и други знаци на преждевременно стареене на кожата. Може би ще те изненада, че точно този тип UV лъчи се ползва в солариумите, така че винаги имай едно наум за това, както и че UVA лъчите могат да предизвикат и други, много по-сериозни проблеми с кожата.

UVB лъчи

UVB слънчевите лъчи са най-силни през летните месеци, и за разлика от UVA лъчите не проникват толкова дълбоко в кожата, а само в горния слой, което обаче не ги прави по-малко вредни. Интензитетът им варира според период на деня и е най-силен в следобедните часове. UVB лъчите правят кожата по-тъмна, но са и главната причина за слънчеви изгаряния и мехури.

Така че когато си задаваш въпроса как да се защитиш от слънцето, ти всъщност искаш да знаеш как да се предпазиш от ефекта на UVA и UVB лъчите.

Как да се защитим от слънцето и да забавим стареенето на кожата на лице

Последици за кожата ти

Някои от последиците за кожата от излагане на слънце без никаква защита са: жълтеникав тен, дълбоки бръчки, видима загуба на еластичност, поява на петънца по кожата, изгаряния и редки типове фотодерматит.

Како да забавим преждевременното стареене на кожата

За да забавиш появата на знаците на стареене по лицето, трябва да се постараеш кожата ти винаги да бъде защитена с SPF фактор и хидратирана. Без значение дали си на години, когато anti-age продуктите не са ти нищо ново, или тъкмо си започнала да ги ползваш, важно е да знаеш, че SPF факторът е едно от най-добрите anti-age средства.

 

Продуктите с SPF фактор намалят образуването на линийки, увеличаването на вече съществуващите бръчки и появата на петна по кожата. Не забравяй, че кожата трябва постоянно да бъде хидратирана, за да се възвърне влажността, еластичността и блясък на лицето и по този начин да се забави процесът на стареене на кожата. Затова е най-добре да ползваш продукти за хидратация на кожата, които имат SPF фактор.

Isprobaj L'oreal Paris Revitalift Laser SPF 20 дневен крем

Този дневен крем ще помогне на кожата да бъде хидратирана и здрава, а тонът ѝ изравнен. Revitalift Laser SPF 20 съдържа Pro-Xylane TM, патентовано активно вещество от L’Oreal-a, с формула, помагаща при коригирането на бръчки, подсилване на кожата и възстановяване на контурите, LHA и SPF 20, който ще неутрализира промяната на пигментацията на кожата. След само 4 седмици бръчките ще се смалят, а текстурата на кожата ще се изравни.

Как да се защитим от слънцето и да забавим стареенето на кожата на лице

Нанасяй крема с кръгови движения всеки ден на почистени лице и врат и избягвай зоната около очите. Най-доброто време за това е сутринта, преди гримиране, а за още по-добри резултати ти предлагаме преди него да ползваш Revitalift серум за лице.

Прочети повече за: Лоши козметични навици и как да се отървем от тях

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oréal Paris Revitalift Laser SPF 20

    Поръчайте веднага
  • L’Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

    Поръчайте веднага

Свързани теми: лице, лято, Loreal Paris, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, серум за лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Алекс и Стефи и представят мощна грим визия, а всичко, което ти трябва за нея, са тези 4 продукта за гримиране

Това, което краси всички жени на този свят, са силата, смелостта, гордостта, решителността и желанието за свобода. Можеш ли да го прочетеш по погледа ...