Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

Ако имаш изключително суха кожа на лицето, която на места се лющи и често имаш усещане за затегнатост и парене, има голяма вероятност тя да е дехидратирана. Ако освен това кожата ти чувствителна и при нанасяне на козметика в нормални условия реагира със зачервяване, раздразнение и парене, трябва да обърнеш специално внимание при избора на хидратиращ продукт. Необходимо е спешно да хидратираш кожата си с продукти като Mixa, чиято формула е създадена с помощта дерматолог. Представяме ти стъпките за правилна и интензивна хидратация на кожата, за които лицето ти ще ти благодари.

Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

Стъпка 1: Детайлно почистване без изсушаване на кожата с мицеларно мляко Mixa Hyalurogel

Първата стъпка при хидратирането на лицето, разбира се, е почистването. За да можеш да нанасяш продукти за грижа на лицето, то трябва да бъде напълно почистено от всички нечистотии и остатъци от грим. Това мицеларно мляко има хидратираща формула, което му позволява да почиства без да изсушава, а също така то съдържа мицели, благодарение на които внимателно отстранява грима и мръсотиите. При тестовете на този продукт всички участнички потвърдиха, че той омекотява кожата и че е нежен към нея, като същевременно ефективно отстранява мръсотиите.

Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

Стъпка 2: Интензивна хидратация със серума Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Gel

След като добре си почистила лицето, време е за интензивна хидратация, която ще постигнеш със серум за лице. Серумът Mixa е отлично решение, тъй като осигурява интензивна хидратация за 48 часа, а съдържа два пъти повече хиалуронова киселина от естествен произход. Този продукт има лека текстура и мигновено ще успокои кожата и ще намали сухотата и зачервяванията.

Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

Стъпка 3: Дневна хидратация с крем за лице Mixa Hyalurogel Rich i Light

Когато кожата попие серума за лице, нанеси дневен крем. Ние ти препоръчваме дневен крем за лице Mixa Hyalurogel, който продължително освобождава хидратиращи агенти  за период от 24 часа и ги задържа в епидермиса. Този крем се предлага в два варианта:

- Mixa Hyalurogel Light със 7% глицерин и хиалуронова киселина с лека гелообразна структура за чувствителна и нормална кожа.

- Mixa Hyalurogel Rich с 10% глицерин и хиалуронова киселина с богата и кремообразна структура за чувствителна и много суха кожа.

Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

Стъпка 4: Mixa Hyalurogel нощна грижа за цялостна хидратация

След цял ден с грим, отново ще почистиш лицето и ще нанесеш подхранващ крем за нощна грижа с успокояващо масло от див лен. Този крем ще образува защитна бариера на кожата, която ще действа през цялата нощ. Това, което отличава този продукт от другите, е фактът, че може да се ползва като маска за лице. Нанеси дебел слой на лицето и го остави да действа през нощта, а на сутринта ще усетиш разликата на лицето си. Можеш да го ползваш всяка вечер като тънък слой и до два пъти седмично като маска.

Стъпка 5: Зарадвай тялото си с мляко за тяло Mixa Hyalurogel

Както кожата на лицето, така и кожата на тялото може да бъде чувствителна. Затова ѝ осигури необходимата грижа с мляко за тяло Mixa Hyalurogel, което интензивно хидратира кожата в продължение на  48 часа. А най-хубавото на този продукт е, че кожата го усвоява за само 10 секунди, така че няма да усещаш онова неприятно чувство за лепкавост.

Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

Бонус: Не забравяй да се грижиш за тялото си

Освен хидратацията на лицето, не забравяй да се грижиш цялостно за тялото си, тъй като и този фактор има важна роля, за да изглежда лицето ти свежо и младо. Да, изборът на правилните продукти е изключително важен за хидратацията, но и правилното хранене и редовният прием на вода са почти също толкова важни. Затова се грижи за себе си и тялото си и, разбира се, не пропускай нашите стъпки за хидратация на кожата на лицето.

Прочети повече за: Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

За този външен вид препоръчваме

 • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Southing Gel Serum

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Rich

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Light

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Night

  Поръчайте веднага
 • Mixa Hyalurogel Intensive Hydrating Milk

  Поръчайте веднага
 • Подаръчен комплект - Mixa Hyalurogel

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, Mixa, хиалуроновата киселина

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Серумът за лице и митовете, които се говорят за него

Серумът за лице е продукт, предназначен за усъвършенствана грижа за кожата на лицето и врата, който напоследък набира все по-голяма популярност...