Хидратирай кожата си както никога досега: синтез на алое вера и хиалуронова киселина

Сигурно много пъти си чувала че алое вера е полезно за здравето, а хиалуроновата киселина е полезна за кожата. Убедени сме, че и в козметичната ти чантичка имаш поне един продукт, съдържащ някоя от тези съставки. Също така сме убедени че повечето от вас изобщо и не знаят че, съчетани, хиалуроновата киселина и алое вера правят чудеса и осигуряват блестяща, хидратирана и подмладена кожа, и действат изключитлено благоприятно върху цялостното състояние на кожата.

Лечебни свойства на алое вера

Алое вера е растение, което прилича на кактус. Дебелите, зелени листа са пълни със сочен, прозрачен гел, който има многобройни лечебни и терапевтични свойства. Древните египтяни наричали алое вера „растение на безсмъртието“, а според някои историци лично Клеопатра е използвала растението като средство за разкрасяване. В цивилизацията на маите алое вера е било известно като „фонтан на младостта“, докато Христифор Колумб използва алое в лечението на раните на войниците. Естественият хабитат на растението е Северна Африка, а днес най-големият производител на алое вера е Мексико. Макар че останалите съставки на растението до известна степен все още са загадка за науката, има много доказателства за силното му противовъзспалитено действие, както и способността му да регенерира и хидратира кожата и подпомага имунната система. Същевремено, растението притежава свойството да се бори с вируси, бактерии и гъбички, а редовната му употреба намалява тъмната пигментация по кожата.  

Podmladi kožata si s tezi dve sǎstavki 

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е в организма ни още от момента на раждане. Тя осигурява еластичност и обем на кожата, затова и кожата на бебетата е изключително мека. С напредването на възрастта запасът на хиалуроновата киселина намалява и кожата се нуждае от компенсиране на този дефицит, поради което се препоръчва ежедневно използване на хиалуронова киселина. Също така, хиалуронът води до видими резултати в борбата срещу стареене на кожата, като видимо запълва бръчките и подмладява вида на кожата. Не е нужно да чакаш да станеш на 40-годишна възраст, за да започнеш да се справяш с липсата на хиалурон. 20-те ти години са точното време да започнеш с използване на продукти съдържащи хиалурон.

Podmladi kožata si s tezi dve sǎstavki

Чудодейно съчетание

Представяш ли си колко благотворно действие на кожата има продукт, съдържащ в състава си и алое вера и хиалуронова киселина!? Лечебните и хидратиращи свойства на алое вера съчетани с подмладяващия ефект на хиалурона ще ти осигурят най-подходящата грижа. Двете съставки вече отдавна се използват в козметичната индустрия, но тяхното съчетание опрелено трябва да е нещо, на което да обърнем внимание. Големите козметични къщи, както и хората от лабораториите на Garnier, твърдят че Алое Вера, съчетано с хиалуронова киселина перфкетно ще хидратира кожата ти, благодарение на перфектния синтез на съставките.

Podmladi kožata si s tezi dve sǎstavki

Затова, старай се следващия продукт който ще избереш да съдържа алое вера и хиалуронова киселина в състава си. Убедени сме че ще останеш настина доволна!

Свързани теми: грижа, лице, Garnier

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

„Грим без грим“ визия в 6 прости стъпки

Един от най-предпочитаните начини за гримиране през лятото е визията „грим без грим“. Не позволявай обаче името на тази тенденция да те отведе в грешн...