Хидратирай кожата си както никога досега: синтез на алое вера и хиалуронова киселина

Сигурно много пъти си чувала че алое вера е полезно за здравето, а хиалуроновата киселина е полезна за кожата. Убедени сме, че и в козметичната ти чантичка имаш поне един продукт, съдържащ някоя от тези съставки. Също така сме убедени че повечето от вас изобщо и не знаят че, съчетани, хиалуроновата киселина и алое вера правят чудеса и осигуряват блестяща, хидратирана и подмладена кожа, и действат изключитлено благоприятно върху цялостното състояние на кожата.

Лечебни свойства на алое вера

Алое вера е растение, което прилича на кактус. Дебелите, зелени листа са пълни със сочен, прозрачен гел, който има многобройни лечебни и терапевтични свойства. Древните египтяни наричали алое вера „растение на безсмъртието“, а според някои историци лично Клеопатра е използвала растението като средство за разкрасяване. В цивилизацията на маите алое вера е било известно като „фонтан на младостта“, докато Христифор Колумб използва алое в лечението на раните на войниците. Естественият хабитат на растението е Северна Африка, а днес най-големият производител на алое вера е Мексико. Макар че останалите съставки на растението до известна степен все още са загадка за науката, има много доказателства за силното му противовъзспалитено действие, както и способността му да регенерира и хидратира кожата и подпомага имунната система. Същевремено, растението притежава свойството да се бори с вируси, бактерии и гъбички, а редовната му употреба намалява тъмната пигментация по кожата.  

Podmladi kožata si s tezi dve sǎstavki 

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е в организма ни още от момента на раждане. Тя осигурява еластичност и обем на кожата, затова и кожата на бебетата е изключително мека. С напредването на възрастта запасът на хиалуроновата киселина намалява и кожата се нуждае от компенсиране на този дефицит, поради което се препоръчва ежедневно използване на хиалуронова киселина. Също така, хиалуронът води до видими резултати в борбата срещу стареене на кожата, като видимо запълва бръчките и подмладява вида на кожата. Не е нужно да чакаш да станеш на 40-годишна възраст, за да започнеш да се справяш с липсата на хиалурон. 20-те ти години са точното време да започнеш с използване на продукти съдържащи хиалурон.

Podmladi kožata si s tezi dve sǎstavki

Чудодейно съчетание

Представяш ли си колко благотворно действие на кожата има продукт, съдържащ в състава си и алое вера и хиалуронова киселина!? Лечебните и хидратиращи свойства на алое вера съчетани с подмладяващия ефект на хиалурона ще ти осигурят най-подходящата грижа. Двете съставки вече отдавна се използват в козметичната индустрия, но тяхното съчетание опрелено трябва да е нещо, на което да обърнем внимание. Големите козметични къщи, както и хората от лабораториите на Garnier, твърдят че Алое Вера, съчетано с хиалуронова киселина перфкетно ще хидратира кожата ти, благодарение на перфектния синтез на съставките.

Podmladi kožata si s tezi dve sǎstavki

Затова, старай се следващия продукт който ще избереш да съдържа алое вера и хиалуронова киселина в състава си. Убедени сме че ще останеш настина доволна!

Свързани теми: грижа, лице, Garnier

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво е серум за лице и защо трябва да го ползваш

Вероятно си чувала за серума за лице, продукт за грижа за кожата, който напоследък набира все повече популярност, но знаеш ли всъщност за какво служи ...