Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа

Формула за вечна младост: Полезна и необходима хидратация

Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа
В днешно време повечето хора живеят в градове, където за съжаление качеството на въздуха продължава да се влошава. Освен че засяга дихателните ни пътища, мръсният въздух замърсява и уврежда и кожата ни.

Дехидрираната кожа не само губи еластичността си, но губи и способността да се защитава от негативните фактори на околната среда, вследствие на което започва да старее по-бързо.

Ежедневният стрес също е част от ежедневието ни.

Основите на здраво тяло и кожа

Горещият въпрос на съвременната епоха е как да намалим влиянието на стреса върху нашето здраве и красота, без този процес да изисква използването на инвазивни методи. Универсалната истина е, че често решението е на една ръка разстояние, макар да не изглежда така.

Една от ключовите съставки в тялото ни е водата, която представлява 60% от тялото ни. Водата е необходима за изхвърляне на вредни вещества, регулиране на телесната температура и снабдяване клетките с кислород. С други думи водата е необходима за оцеляването на тялото ни, а следователно и на кожата.

Много от нас скриват несъвършенствата на кожата с грим, на който можем винаги да разчитаме, но в основата на истинската красота се намира добре поддържаната и здрава кожа.

Най-чести заблуди за хидратиращите кремове

Има много различни мнения относно идеална грижа за кожата, но има и много погрешни схващания, които диктуват, че само генетиката е отговорна за външния вид и здравето на кожата през жизнения ни цикъл, което всъщност не е вярно. Както вече споменахме, водата е необходима за здравословното функциониране на клетките на кожата ни и чрез нея тя се  обновява.

Естествен химичен елемент, който се намира в тялото ни и изпълнява функцията да поддържа кожата ни здрава, е хиалуроновата киселина. Хиалуроновата киселина е естествен полизахарид - сложна захар, която тялото създава и която абсорбира и се свързва с вода. Тъй като хиалуроновата киселина присъства естествено в тялото ни, тя не може да навреди, а е подходяща и за чувствителна кожа.

Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа

Едно от често срещаните заблуди е, че използването каквито и да е хидратиращи кремове трябва да се избягва, защото „кожата трябва да диша“ и защото е „най-доброто е природното“. Разбира се, природното е най-доброто в повечето случаи, но отхвърлянето на хидратиращите кремове се забелязва най-вече при много хора с мазна към проблемна кожа.

Много хора със склонна към акне, черни точки и други подобни явления кожа на всяка цена избягват употребата на хидратиращи кремове, защото вярват, че те влошават ситуацията, като  запушват порите. Напротив, комедогенните и хипоалергенните хидратиращи кремове са подходящи за мазна и проблемна кожа, защото големите количества хиалуронова киселина помагат на кожата да се възстанови и да забавят стареенето.

Хиалуронът като най-добрия приятел на грижата за лицето

Независимо от гените, кожата, склонна към дехидратация, прекомерна секреция на себум, акне или петна, изисква грижи. Това, което повечето не знаят, е, че хиалуроновата киселина и продуктите на хиалуронова основа са решението за проблемите с дехидратация, от които не е застрахован нито един тип кожа, независимо дали причината е стрес, неправилно хранене или грижа.

Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа

Правилната хидратация и продуктите на базата на хиалуронова киселина имат огромно значение върху предотвратяването на ранните признаци на стареене на кожата ни, под формата на бръчки, петна и други нежелани появи за всяка съвременна жена. За съжаление ефектите от живота в замърсена среда допринасят за влошаване на нежеланите ефекти върху кожата.

Когато приемем факта, че хидратацията на кожата е най-добрият ни приятел в борбата с годините, независимо от това дали гените са на наша страна или не, с обедини усилия с хиалуроновите продукти можем да отложим проблема възможно най-дълго.

От сутрешната рутина на измиване и почистване на лицето като задължителна подготовка за дневната грижа или нанасяне на основа за грим, през вечерната рутина за почистване на лицето от всичката мръсотия и грим, чак до изключително важната нощна рутина преди лягане, хиалуронова киселина може да бъде ключовата съставка в грижата за кожата ти, която да я поддържа свежа и еластична.

Роля на нощната хидратация на кожата на лицето

Известно е, че кожата се обновява по време на сън, затова трябва да обърнем специално внимание на продуктите за през нощта, тъй като по време на сън кожата усвоява всичко, с което я подхранваме двойно по-бързо.

Нещо, от което със сигурност всички се нуждаем, е гамата от продукти, предназначени за всеки тип кожа, която се бори с общия враг на всеки тип кожа, а това е липсата на грижа, чиито последствия са неспособността на кожата да компенсира загубата на хиалуронова киселина,  водеща до ускорено стареене.

Mixa Hyalurogel линия за хидратация на всички типове кожа

Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа

Една от най-известните марки за грижа за кожата със стогодишна традиция от Франция, навреме осъзнала значението на хиалуроновата киселина в ежедневната грижа за кожата, е MIXA. Тази марка, чиито формули са разработени под наблюдение на дерматолози, има за цел да повиши осведомеността за ключовата роля, която правилната хидратация и използването на хиалуронови продукти играят за здравето на кожа, така че Mixa разработи цяла линия - MIXA Hyalurogel.

За суха, чувствителна и реактивна кожа:

Най-подходящ за сухата, чувствителна и реактивна кожа е Hyalurogel Ultra-sensitive Gel Serum. Този серум е два пъти по-богат на хиалуронова киселина с естествен произход, за да осигури по-интензивна хидратация на изсушената, стягаща се кожа. Въпреки че хидратира в продължение на 48 часа, той има лека текстура, намалява зачервяването и напълно премахва усещането за стягане. Серумът се прилага най-добре или върху влажна или върху кожа почистена с продукт, обогатен с хиалуронова киселина, като мицеларно мляко Mixa Hyalurogel.

Благодарение на състава си, това мицеларно мляко оставя кожата чиста, без допълнително дразнене и усещане за сухота, като същевременно не възпрепятства серума да се свързва с влагата и по този начин да осигурява максимален ефект.

Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа

Дехидратирана и чувствителна кожа:

Кремът за лице Mixa Hyalurogel Rich е подходящ и за дехидратирана и чувствителна кожа. Поради гримирането и прекомерното миене със сапуни, които изсушават кожата, повечето жени избягват продуктите на алкохолна основа, особено препаратите за премахване на грима и почистване на лицето. Ето защо се нуждаем от продукт, който възстановява усещането за комфорт на лицето, успокоява и хидратира и най-важното - не изсушава кожата.

Нормална и мазна кожа:

За хора с нормален до мазен тип кожа идеалният помощник е кремът за лице Mixa Hyalurogel Light, който е идеален за набавяне на необходимата хидратация. Благодарение на глицерина обогатяването с HA, леката гелообразна структура на този крем се бързо абсорбира от кожата, успокоява я и отстранява дразненето, причинено от външни фактори.

Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа

Нощан грижа

В края на тежкия работен ден, когато се приберат вкъщи и свалят грима, повечето жени избягват да нанасят каквото и да било върху лицето си преди лягане, особено нощните кремове, защото смятат, че кожата им е достатъчно изтощена през деня и искат да я оставят "да диша" поне за през нощта. Нощният крем Mixa Hyalurogel елиминира това погрешно схващане, защото през нощта създава защитен слой и заздравява бариерата на чувствителната и суха кожа, докато леката му текстура не кара кожата да се чувства мазно и тежко. Вместо да се лющи, с течение на времето кожата ще бъде по-гладка, по-свежа и по-устойчива. Този вид грижи могат да се прилагат и върху останалата част на тялото с мляко за тяло Mixa Hyalurogel, което подобрява еластичността и премахва усещането за стягане на сухата кожа.

Хидратацията е първата стъпка за вечно млада кожа
Днес повече от всякога се cenят медицински формулираните продукти и формули, които ни позволяват да живеем и да функционираме необезпокоявани, въпреки несъвършените условия, замърсяването и стреса, с които сме заобиколени ежедневно. За щастие, броят и достъпността на качествените продукти, които ни помагат да се справим с всички предизвикателства нараства, затова препоръчваме да се възползвате от тази широка гама и да изберете медицински формулирани продукти за кожата си, особено ако е чувствителна.

Прочети повече за: Семеен крем: хидратира, успокоява и предпазва чувствителната кожа

За този външен вид препоръчваме

  • Mixa Hyalurogel Cleansing Micellar Milk

    Поръчайте веднага
  • Mixa Hyalurogel Ultra-Sensitive Southing Gel Serum

  • Mixa Hyalurogel Rich

  • Mixa Hyalurogel Light

  • Mixa Hyalurogel Night

Свързани теми: грижа, лице, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, Mixa, серум за лице, хиалуронът, хиалуроновата киселина

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш оформени и попълнени мигли без много усилия? Това са моливите, в които ще се влюбиш.

Невзрачни, диви, разрошени, естествени, пълни или по-тънки, веждите са задължителни и цялото внимание е само върху тях...