Хиалурон: всичко, което ви интересува

През последните години хиалуронът, известен още като хиалуронова киселина, се споменава постоянно в индустрията за красота. За никого не е изненада, че хиалуроновата киселина е съставка на anti-age кремовете, серумите за грижа за кожата, маските за лице, гримовете и дори в продуктите за почистване на лицето.
Хиалурон: всичко, което ви интересува

Няма как да не си чувала, че хиалуронът се използва в грижа за кожата, но вероятно си резервирана спрямо хиалуроновата киселина и anti-age способностите ѝ. Ето защо подготвихме за теб всичките факти за хиалуроновата киселина, които могат да те заинтригуват!

Каква е хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е вещество, намиращо се в тялото ни, основната функция на която е да осигури на кожата необходимите ѝ течности. В самото начало на живота нивото на хиалурон в тялото е най-високо, а с напредване на възрастта намалява. По тази причина бебешката кожа е изключително мека, а с изминаването на годините става все по-суха и губи еластичността си. За щастие, благодарение на продуктите за грижа за кожата, е възможно да си набавим това вещество, което е едно от най-важните за младежки вид на кожата. Освен в козметичната индустрия, хиалуроновата киселина се използва и в медицината, и може да помогне при лечението на много заболявания.

Защо хиалуроновата киселина е толкова ефективна?

Силата на хиалуроновата киселина се крие в способност ѝ да поема влага до хиляда пъти повече от теглото си. Точно както кухненската гъба попива вода, така и хиалуронът задържа течности, до шест литра на грам, което прави младата кожа еластична, мека, хидратирана и здрава. Хиалуронът е магнит за водата и затова е есенциална съставка в кремовете против стареене.

Кога трябва да започнем да използваме хиалуронова киселина?

Често срещана заблуда е, че продуктите с хиалуронова киселина са предназначени единствено за хора в зряла възраст. Кожата ти започва да губи запасите си от хиалурон още през детската възраст, така че би трябвало възможно най-рано да си го набавиш – още в двадесетте. Кремовете с хиалурон ще помогнат на кожата ти да остане еластична, хидратирана, свежа и млада.

Има ли повече типове хиалуронова киселина?

Да, съществуват повече типове хиалуронова киселина в организма ни, а трябва да знаеш и че за здравето на кожата са най-важни два от тях – високо молекулярната – макро хиалуронова киселина и микро хиалуронова киселина. Високо молекулярната киселина помага при хидратирането и изглаждането на кожата, докато микро хиалуроновата киселина навлиза до епидермиса и възвръща жизнеността на кожата.

Ефективни ли са кремовете с хиалуронова киселина колкото хиалуроновите филъри?

Разликата между филърите и кремовете за лице е огромна. Чрез дерматологични процедури хиалуроновите филъри се инжектират директно в дермиса, променяйки само зоните, където са инжектирани, като по този начин навлизат под първия слой кожа (епидермиса) и в кръвта. Те, обаче, имат краткотрайно действие и са много по-скъпи дори от най-качествените кремове с хиалурон. Освен това всяка интервенция носи известен риск, което само по себе си значи, че е много по-безопасно да се спреш на кремовете с хиалуронова киселина, които редовно да нанасяш и по този начин да се бориш против бръчките и стареенето.

Мога ли без прекъсване да ползвам продукти с хиалурон?

Няма ограничения при употребата на продукти с хиалурон. Ползвай ги всеки ден, сутрин и вечер, за по-добър ефект, но се постарай да избереш продукти, подходящи за твоя тип кожа. Също така се погрижи да спазваш козметичните си навици, особено вечер. Често ни се случва да сме прекалено уморени преди лягане и внимателното почистване на лицето и нанасянето на продукт за грижа за кожа ни се струва като цяла вечност, но тези десетина минута могат да имат огромно значение на красотата и жизнеността на кожата.

Хиалурон: всичко, което ви интересува

Колко време трябва да мине преди да видя резултатите от хиалурона?

Кремовете с хиалуронова киселина могат да дадат резултат почти мигновено, но само за повърхностния слой на кожата. Така че почти веднага можеш да очакваш освежаване и блясък. За да може хиалуронът да подейства и на по-дълбоките слоеве кожа, обаче, е нужно време, а ти трябва да бъдеш търпелива. Ползвай продукти с хиалурон ежедневно и не след дълго ефектът ще бъде налице.

Може ли хиалуронът да се приема с храната?

Някои храни са богати на хиалуронова киселина, каквито са соята, цитрусовите плодове, картофите и спанака, но дори и да добавиш тези продукти към диетата си, това няма да има забележим ефект на кожата ти, както би било ако ползваш продукти за грижа за кожата с хиалурон. Затова към козметичните си навици добави поне един продукт, съдържащ хиалуронова киселина, и кожата ти ще задържи младежкия си вид.

Кой продукт да пробвам?

За да не се изгубиш в търсенето на подходящия за теб продукт, ние ти препоръчваме да пробваш най-новия продукт за грижа за кожата от L’Oréal Paris, Hyaluron Specialist, хидратиращ крем, който интензивно ще хидратира кожата ти и ще възвърне пълнотата ѝ. Той съдържа два вида хиалуронова киселина – високо-молекулярна, която намалява бръчките, и микро хиалуронова киселина, която възвръща влагата. Освен това дневният крем Hyaluron Specialist има защитен фактор – SPF 20, което ще защити кожата ти от слънцето. Затова след като започнеш да ползваш Hyaluron Specialist веднага ще забележиш, че кожата ти е по-свежа и лъскава, а след три седмици можеш да очакваш и видимо по-малки бръчки, както и хидратирана кожа с възвърната пълнота.

Прочети повече за: Защо да изберем фон дьо тен обогатен с хиалуронова киселина?

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Day

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Night

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Eye Cream

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Hyaluron Specialist Micellar Water

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Hyaluron Specialist Gel Wash

  Поръчайте веднага
 • L’Oreal Paris Revitalift Filler Hyaluron Serum

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Hyaluron Specialist Replumping Moisturizing Mask

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лято, лице, грижа за кожата, Грижа за лицето, хиалуронът, хиалуроновата киселина, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да оформиш веждите по три прости начина

По отношение на веждите, фокусът е върху дивите, естествени на вид вежди. Как да постигнеш тази тенденция без много проблеми у дома...