Хиалурон и Витамин С – Блестяща кожа само с две съставки

Сигурно си чувала че хиалуронът и витаминут С са изключително мощни съставки за кожата. Безспорните ползи от тези две съставки са многобройни, и правилната грижа за кожата е немислима без тях. Но питала ли си се някога дали двете съставки могат да се съчетават и използват едновременно?

Hialuron i Vitamin S – Blestjašta koža samo s dve sǎstavki

Какви са действията на хиалурона и Витамина С върху кожата?

Хиалуронът и Витаминът С са сред често срещаните съставки на продуктите за грижа за кожата. И двете имат способността да защитават и възстановяват кожата, и същевременно осигуряват изключителен анти-ейджинг ефект. Тези съставки влизат в състав на хидратиращи кремове и серуми, а ежедневно прилагане на хиалуронова киселина и Витамин С намалява видимите бръчки и заличава старческите петна.

Витаминът С и преждевременното стареене на кожата

Преждевременното стареене на кожата и бръчките се появяват в следствие на излагане на слънце без подходяща слънцезащита. Учените твърдят че стареенето на кожата и осемдесет процента от уврежданията на кожата е появяват в резултат на вредните УВ лъчи. Правилната грижа може да има ползотворни ефекти върху кожата. Витаминът С е мощен антиоксидант, който нанесен на кожата стимулира синтеза на колаген, което води до възстановяване на кожата. Освен това, Витаминът С защитава кожата от действието на УВ лъчите, ускорява зарастването на раните, предотвратява пигментацията и  дарява кожата с естествен блясък. Поради това не бива да ни учудва, че тайната за младежкото излъчване е точно в тази съставка.

Hialuron i Vitamin S – Blestjašta koža samo s dve sǎstavki

Хиалуроновата киселина за младежки вид

Хиалуроновата киселина е важна съставка за кожата, особено със своята уникална способност да привлича и задържа вода. Използването на хиалурон оставя кожата добре хидратирана с уеднаквен, блестящ тен. Хиалуроновата киселина най-често се среща в състава на серуми и кремове, а ефикасността и зависи от начина на прилагане на продуктите. Хиалуронът намалява признаците на стареене, а съчетан със слънцезащитни кремове представлява изключително средство в борбата с вредните слънчеви лъчи.

Комбинация от хиалурон и Витамин С

Ако все още се питаш дали съчетанието от хиалурон и Витамин С е полезно за твоята кожа, ние ти отговаряме – да! Научните изследвания показват че ежедневно изпозлване на комбинацията от хиалурон и витамин С намалява видимите бръчки, подобрява еластизността на кожата без нежелани странични ефекти.

Hialuron i Vitamin S – Blestjašta koža samo s dve sǎstavki

Как да ги използваш правилно

За да се възпозлваш от предимствата на хиалурона и Витамина С, не е достатъчно само да нанесеш подходящ крем. Трябва да се приддържаш към някои основни правила. Преди всичко почисти добре кожата с мицеларна вода или тоник. След това нанеси серум съдържащ Витамин С, който ще изглади тонуса на кожата и ще я остави блестяща. След като Витаминът Ц попие добре в кожата, нанеси крем или серум с хиалуронова киселина. Хиалуронът заличава бръчките и дарява кожата с младежко излъчване. Накрая, нанеси крем със слънцезащитен фактор за да си сигурна че кожата ти е защитена през целия ден. Вечер преди лягане може отново да повториш този процес.

Повече за: Подготовка на кожата за зимата – хидратиране

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Liftactiv Fresh Shot

  • Vichy Minéral 89

    Поръчайте веднага
  • Vichy Aqualia Thermal Rich

    Поръчайте веднага
  • Vichy Aqualia Thermal Gel Cream

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пилингът - всичко, което трябва да знаем за него

Бихте ли повярвали ако ви кажем, че има начин да предотвратим появата на черни точки по лицето или да премахнем едрите люспи от кожата? ...