Хиалурон и Витамин С – Блестяща кожа само с две съставки

Сигурно си чувала че хиалуронът и витаминут С са изключително мощни съставки за кожата. Безспорните ползи от тези две съставки са многобройни, и правилната грижа за кожата е немислима без тях. Но питала ли си се някога дали двете съставки могат да се съчетават и използват едновременно?

Hialuron i Vitamin S – Blestjašta koža samo s dve sǎstavki

Какви са действията на хиалурона и Витамина С върху кожата?

Хиалуронът и Витаминът С са сред често срещаните съставки на продуктите за грижа за кожата. И двете имат способността да защитават и възстановяват кожата, и същевременно осигуряват изключителен анти-ейджинг ефект. Тези съставки влизат в състав на хидратиращи кремове и серуми, а ежедневно прилагане на хиалуронова киселина и Витамин С намалява видимите бръчки и заличава старческите петна.

Витаминът С и преждевременното стареене на кожата

Преждевременното стареене на кожата и бръчките се появяват в следствие на излагане на слънце без подходяща слънцезащита. Учените твърдят че стареенето на кожата и осемдесет процента от уврежданията на кожата е появяват в резултат на вредните УВ лъчи. Правилната грижа може да има ползотворни ефекти върху кожата. Витаминът С е мощен антиоксидант, който нанесен на кожата стимулира синтеза на колаген, което води до възстановяване на кожата. Освен това, Витаминът С защитава кожата от действието на УВ лъчите, ускорява зарастването на раните, предотвратява пигментацията и  дарява кожата с естествен блясък. Поради това не бива да ни учудва, че тайната за младежкото излъчване е точно в тази съставка.

Hialuron i Vitamin S – Blestjašta koža samo s dve sǎstavki

Хиалуроновата киселина за младежки вид

Хиалуроновата киселина е важна съставка за кожата, особено със своята уникална способност да привлича и задържа вода. Използването на хиалурон оставя кожата добре хидратирана с уеднаквен, блестящ тен. Хиалуроновата киселина най-често се среща в състава на серуми и кремове, а ефикасността и зависи от начина на прилагане на продуктите. Хиалуронът намалява признаците на стареене, а съчетан със слънцезащитни кремове представлява изключително средство в борбата с вредните слънчеви лъчи.

Комбинация от хиалурон и Витамин С

Ако все още се питаш дали съчетанието от хиалурон и Витамин С е полезно за твоята кожа, ние ти отговаряме – да! Научните изследвания показват че ежедневно изпозлване на комбинацията от хиалурон и витамин С намалява видимите бръчки, подобрява еластизността на кожата без нежелани странични ефекти.

Hialuron i Vitamin S – Blestjašta koža samo s dve sǎstavki

Как да ги използваш правилно

За да се възпозлваш от предимствата на хиалурона и Витамина С, не е достатъчно само да нанесеш подходящ крем. Трябва да се приддържаш към някои основни правила. Преди всичко почисти добре кожата с мицеларна вода или тоник. След това нанеси серум съдържащ Витамин С, който ще изглади тонуса на кожата и ще я остави блестяща. След като Витаминът Ц попие добре в кожата, нанеси крем или серум с хиалуронова киселина. Хиалуронът заличава бръчките и дарява кожата с младежко излъчване. Накрая, нанеси крем със слънцезащитен фактор за да си сигурна че кожата ти е защитена през целия ден. Вечер преди лягане може отново да повториш този процес.

Повече за: Подготовка на кожата за зимата – хидратиране

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Liftactiv Fresh Shot

  • Vichy Minéral 89

    Поръчайте веднага
  • Vichy Aqualia Thermal Rich

    Поръчайте веднага
  • Vichy Aqualia Thermal Gel Cream

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Хидратиращ Гел Hyaluronic Aloe Jelly: синтез на алое вера и хиалуронова киселина

Garnier представя уникален синтез на алое вера и хиалуронова киселина – хидратиращ гел Hyaluronic Aloe Jelly...