Грижа за кожата: Правилната последователност на използване на продуктите

Сто процента сме сигурни че, спиралата за миглите не е първата ти стъпка в процеса на гримиране. Също така, убедени сме че никога не поставяш ружа преди фон дьо тена. Така както при грима съществуват определени правила за поставяне на гримовете, така и при грижата за кожата – важно е да се придържаш към правилната последователност за използване на продуктите.

Всеки продукт за грижа има свое предназначение. Но дали поради незнание или някоя друга причина, често ти се случва да не знаеш точно как да го използваш или къде трябва да го поставиш, в резултат на което залагаш само на основните продукти както нпр хидратиращ крем за лице.

 

Не се отчайвай, не си сама. В изобилието от продукти и формули, почти всеки се обърква и се изправя пред въпроса какво най-напред се прилага – хидратиращия крем, серума, кремовете срещу бръчки или пък някой специален продукт за грижа. Ние събрахме всички въпроси и отговори на едно място, с цел да те улесним в твоята ежедневна грижа.

Грижата започва с най-дребния но най-мощен продукт – серум за лице

Грижата за кожата на лицето е по-различна от тази за останалите части от тялото. Първата стъпка в този процес е използването на серум за лице. Нека не те заблуждават неговите малки и компактни размери, защото този продукт осигурява впечатляващ ефект. Серумите изключително ефектно доставят всички активни съставки на кожата, употребата им е бърза и лесна, а количеството изцяло зависи от нуждите на кожата. Умело се справят с мнгобройни кожни проблеми – бръчки, мазна или сколонна към зачервяване кожа. Серумите могат да бъдат с различни формули и съставки. Някои съдържат пептиди, салициева киселина, алое или някоя друга активна съставка.

 

Всеки тип кожа се нуждае от антиоксиданти – бустер за лице

Бустерът за лице е концентриран продукт, който подобно на серума е част от напреднала система за грижа. За разлика от серума, който е с целенасочено действие, бустерът защитава кожата от вредното влияние както на вътрешни, така и на външни фактори – замърсенияс въздух, стрес и умора, и същевременно придава здравословен вид на кожата. В повечето случаи, бустерите в състава си съчетават мицеларна вода и хиалуронова киселина. Лесно се нанасят и бързо попиват в кожата.

Витамин С е сред най-важните антиоксиданти, като възстановява блясъка и свежестта на кожата, защитава я от вредните УВ лъчи и я оставя стегната. Затова ти препоръчваме да използваш бустери богати на Витамин С за да се сдобиеш с младежко излъчване на кожата.

Идва ред и на хидратирането – хидратиращ крем

Няколко минути след прилагане на серум или бустер за лице, идва ред и на хидратиращия крем. С други думи казано – серумът подхранва кожата докато хидратиращият крем и осигурява необходимото количество влага. Кремът същевременно запечатва серума, което удължава и подсилва ефикасността му. Винаги избирай крем за лице според типа кожа.

Грижа за кожата: Правилната последователност на използване на продуктите

Слънцезащитата е задължителна – Кремове и фон дьо тени със SPF

В ежедневната грижа за кожата не бива да забравяш за вредното действие на УВ лъчите. Имай предвид също че, неподходящата грижа води до преждевременно стареене на кожата. Слънцезащитните кремове и фон дьо тени най-често са с лека текстура и не могат да въздействат върху предварително нанесените продукти за слънцезащита. Накрая, да резюмирам – кремовете и фон дьо тените със слънцезащита се нанасят на края на прцеса, след поставяне на серума и хидратиращия крем.

Последната стъпка в ежедневната грижа – продукти с ретинол

Ако си на възраст, когато започват да проличават първите бръчки или фина, едва доловими линии по кожата, и се питаш кога точно се прилагат тези продукти, репоръчваме ти да отделиш време за тях вечер, преди лягане. За допулнителна борба с бръчките, заложи на крем за лице с ретинол, съдържащ Витамин А който стимулира производството на колаген. Резултатите са видими още на следващата сутрин, кожата изглежда стегната и видимо по-млада.

 

Бонус съвет

Търпението е умение! Продуктите за грижа за кожата задължително трябва да се прилагат в определена последователност. Остави продукта да попие изцяло преди да продължиш със следващата стъпка. Само така можеш да бъдеш сигурна че продуктът ще достави нужните съставки на кожата.  

Прочети повече за: Кратък наръчник на съставките на продукти за грижа за кожата

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Hydra Expert 24h

  Поръчайте веднага
 • Vichy Liftactiv Sérum 10 yeux & cils

  Поръчайте веднага
 • Vichy Minéral 89

  Поръчайте веднага
 • Garnier BB Cream Classic Light

  Поръчайте веднага
 • Garnier BB Cream Miracle Skin

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Rosailac CC

  Поръчайте веднага
 • Garnier Grape Water Botanical Cream Normal To Combination Skin

  Поръчайте веднага
 • Vichy Liftactiv Sérum 10 Supreme

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, bb крем, грижа за кожата, Грижа за лицето, Дневен крем за лице, Нощна грижа за кожата, серум за лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Готова ли си да се превъплатиш в любимата си кукла Барби от детството с помощта на тази нова тенденция в гримирането?

След като излезе официалният трейлър на филма "Барби", интернет е залят от нова тенденция в грима, а ето за какво става дума...