Грижа за кожата: Перфектна кожа с витамин C

Както вече знаете, витамин C е един от най-важните витамини за укрепване на имунната система. Затова,  не учудва фактът че този витамин отдавна стана една от главните съставки на голям брой козметични продукти за грижа за кожата. Витамин C подобрява настроението, и така само една чаша прясно изцеден лимонов или портокалов сок е достатъчна да върне усмивката на лицето ни.

Ползите от витамина C са многобройни – помага на кожата да бъде еластична, поддържа я по-млада, придава и сияние и естествен блясък, премахва петната. Имайки предвид всичките му ползи, ясно е защо витамин C е неотменна част от правилната грижа за кожата.

Съюзник при излагане на слънце

Витаминът C подсилва защитната функция на слънцзащитните кремове. Той може да помогне за облекчаване на симптомите на фотоувреждане, вследствие на прекомерно излагане на слънце. Независимо от всичко, ежедневното използване на подходяща слънцезащита е задължително.

грижа за кожата с витамин Ц

Против признаци на стареене и уморена кожа

Витамниът C е силен актионсидант поддържащ кожата млада и сияйна. Помага и да се защити от външните агресори, като вредните слънчеви лъчи, общо замръсяване на въздуха, сигарен дим. Дори и да не пушите, кожата ви е е изложена на вредните въздействия на тютюневия дим. Всички тези фактори ускоряват процеса на стареене на кожата. Витаминът C обаче неутрализира уврежданията на кожата и има множество невероятни анти ейджинг свойства. Независимо от това дали използвате крем, лосион, маска или серум за лице, витамин C участва в синтезата на колаген и предотвратява появата на бръчки, а на уморената и повяхнала кожа придава свежест и еластичност. Този антиоксидант е подходящ за всеки тип кожа, а особено ползотворно действие има върху сухата кожа.

грижа за кожата с витамин ц

По-бързо зарастване на рани

 Витамин C съдейства за по-бързо зарастване на раните, което се дължи на участието му в образуване на колаген. Недостигът на витамин C е една от причините за появата на някои кожни заболявания както и отслабване на съединитлената тъкан.

Против петна и хиперпигментация

Ежедневно използване на козметични продукти съдържащи Витамни C води до уеднаквяване на тена. Също така витаминът заличава видимите петна по кожата.

Защитава тялото

Витамин C играе важна роля за здравето на човешкото тяло. Той насърчава нормалния растеж и развитието на костите и освен това има отлични противовъзпалителни свойства.  Витамин C стимулира защитните сили на имунната система.

грижа за кожата с витамин ц

От какъв продукт имате нужда и как да го използвате

Витамин C е необходим за човешкото тяло, но тютюнопушенето, стареенето и излагането на слънце намаляват наличието на Витамин C, особено в горните слоеве на кожата. Затова , употребата на подходяща грижа е от ключово значение. Препоръчваме ви да използвате кремове съдържащи концентрат от витамин C. Те са ефектен съюзник в борбата с бръчките и уморената кожа. Само след десет дни използване резултатите стават видими. Нанасяйте крема върху лицето, деколтето и шията, самостоятелно или в съчетание с дневен крем.

Серум с витамин C - как действа на кожата? 

  • Укрепва блясъка на кожата като намалява продукцията на меланин
  • Намалява вредното влияние на слънчевите лъчи
  • Според някои изследвания, Витамин C значително намалява грубостта на кожата и я оставя мека и гладка

Повече за: Събуди се с безупречна кожа

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Liftactiv Fresh Shot

Свързани теми: грижа, лице, Pure Clay

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметични ритуали за всеки тип кожа

Правилната и редовна грижа, съобразена с всички специфики на твоя тип кожа е ключова за сияен, здрав и младежки вид, но също така е важно и да знаеш к...