Чувала ли си за #маскне?

По време на коронавируса се приспособихме към новостите в ежедневието и промените в хигиенните ни навици, които се простират от засилените мерки за дезинфекция, чак до носенето на предпазни маски. Всички тези мерки имат ефект върху кожата ни, а една от последиците е именно #маскне.

#Маскне

#Маскне е популярен термин, отнасящ се до кожен проблем, с който мнозина се сблъскват по време на пандемията.  Той в една дума описва акнето и пъпките, причинени от носенето на предпазна маска в комбинация с топъл и влажен въздух. Точно както голяма част от тийнейджърите се сблъсква с този проблем, днес от това страда голяма част от населението, независимо от възрастта си и от това дали и преди са имали подобни кожни проблеми.

 

Ясно е, че кожата ни не е свикнала да има предпазна маска върху себе си, поради което при много хора се появяват раздразнения, кожни обриви, пъпки и акне, особено в областта на брадичката. Въпреки това обаче това е просто още един аспект на пандемията, към който трябва да се приспособим, защото мерките за носене на маска трябва да се спазват, за да предпазим както себе си, така и другите.

Как да избегнем #маскне?

Както и всеки друг кожен проблем, и този може да бъде избегнат. Просто трябва да следваш следващите няколко съвета и да ги включиш в едневната си рутина за грижа.

Поддържай предпазната си маска

Чувала ли си за #маскне?

Трябва да гледаш на предпазната маска като на всяка друга част от облеклоти си и да я поддържаш подобаващо. Ако маската е предназначена за ежедневна употреба и трябва след това да се изхвърли, няма да помогнеш на никого, включително на кожата си, ако пренебрегнеш това и я носиш и утре. Това важи и за носенето на памучни предпазни маски, които трябва да се измиват преди всяко носене.

Адекватно почистване на лицето

Пъпките и мазният блясък на брадичката са трудни за премахване под предпазната маска, затова е необходимо редовно да почистваш кожата, да премахваш на мъртвите клетки от нея и да матираш тена си. Можеш да постигнеш всичко това с един многофункционален продукт, който е много удобен за използване - Ganier Pure Active Clay 3in1. От теб зависи кога ще го ползваш като почистващ гел, кога като пилинг и кога като маска.

Чувала ли си за #маскне?

Тъй като Pure Active Clay е обогатен с цинк, ако го ползваш като гел, той регулира мазнината на кожата, почиства я и премахва всички замърсявания, така че можеш да го ползвай като гел всяка сутрин, преди да нанесеш хидратиращ крем. Ако решиш да го използваш като пилинг, ще се убедиш, че почиства порите и отстранява мъртвите кожни клетки, а ако го използваш като маска, матирането на кожата ще бъде по-лесно от всякога, тъй като е обогатен с цинк и бяла глина.

Пробвай алтернативи на фон дьо тен

Ако си забелязала промени в кожата, в следствие на носене на фон дьо тен под маската, препоръчително е да пробваш тази алтернатива на фон дьо тена, която е по-лека от него и осигурява грижа - BB крема. ВВ кремовете съдържат основно съставки, които хидратират кожата и по този начин ѝ придават сияен, естествен и приятен вид, а в някои ВВ кремове, като крем Garnier Pure Active BB, ще откриеш съставки, които действат против несъвършенствата на кожата, като салицилова киселина.

 

Ползвай гел за измиване на лицето

В борбата с проблема #маскне, почистващите препарати за мазна кожа под формата на гел или пяна също могат да ти помогнат. Най-добрите са  геловете за лице обогатени със салицилова киселина и активен въглен, като почистващия гел за лице Garnier Pure Active или като Garnier Pure Active Exfobrusher гел с четка за пилинг.

Кожата ти се изпотява под маската?

Ако кожата ти се изпотява под маската, винаги носи със себе си мицеларна вода, за да можеш бързо и лесно да я почистиш по всяко време. Твърде честото миене на кожата със сапун и други почистващи препарати не се препоръчва, за да не я изсушиш, което води до още повече проблеми, но затова пък мицеларната вода е идеална, особено тази за мазна и комбинирана кожа, като мицеларна вода Garnier Pure Active.

Черните точки са избуяли под предпазната маска

Въпреки че вероятно обичаш да стискаш черните точки, това е абсолютно най-лошото нещо, което можете да причиниш на лицето си, особено сега, когато през повечето време носиш предпазна маска. Затова по-добре пробвай маската Garnier Pure Active Peel off. Освен активен въглен, тя съдържа и салицилова киселина, известна със своите почистващи свойства. Порите ти ще се отпушат, излишният себум ще бъде отстранен, а кожата - почистена.

Как се справяш ти с проблема #маскне? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Tissue маски: Начин за хидратиране на кожата на лицето, който просто трябва да пробваш

За този външен вид препоръчваме

 • Ganier Pure Active Clay 3in1 Clay

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active 3in1 Charcoal

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active BB Cream Light

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active BB Cream Medium

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active Ultracleansing Charcoal Gel

  Поръчайте веднага
 • Garnier Skin Naturals Pure Active Peel Off

  Поръчайте веднага
 • Garnier Skin Naturals Pure Active Exfo-Brusher

  Поръчайте веднага
 • Garnier Pure Active Micellar Cleansing Water

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице, Garnier, Грижа за лицето, Нощна грижа за кожата, пилинг, тониращият крем за лице, Pure Active

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Защити се от слънцето, когато излизаш навън

Важно е да знаеш колко чувствителна е кожата ти към слънцето през летния период и да ѝ осигуриш всички адекватни грижи, за да я защитиш....