Атопичен дерматит: полези съвети за предотвратяване на остри реакции на кожата

Ако твоята кожа или тази на бебето ти е много суха, склонна към сърбеж и екземи, то без съмнение вече се бориш с атопия, т.е. атопична кожа. Симптомите на този кожен проблем обикновено се появяват по бузите, шията, ръцете, краката или скалпа. Не се отчайвай обаче, защото е възможно да се справиш с тях. Атопичният дерматит може да се наследи, но не е нито заразен, нито нелечим. Всичко, което трябва да направиш, е да използваш специално предназначените продукти за грижа за атопична  кожата и да следваш нашите съвети.

Атопичен дерматит: полези съвети за предотвратяване на остри реакции на кожата

Ползвай хипоалергенни продукти

На първо място е най-важно да използваш продукти, които нямат силна миризма и които са адаптирани към чувствителната кожа. Също така, когато пазаруваш не забравяй да търсиш продуктите с етикет „Hypoallergenic“. Този етикет означава, че продуктът е хипоалергенен, т.е. че вероятността ти или детето ти да сте алергични към тях е много по-малка в сравнение с продукти без етикет „Hypoallergenic“.

Избирай продукти със сертификат ECARF

Винаги избирай продукти със сертификат ECARF. Тези продукти гарантирано не предизвикват алергии или дразнене на кожата и са разработени за лица с много чувствителна кожа.

Фондацията ECARF е независима организация, изследваща причините за възникване на алергии, която има за цел да помогне на хората, страдащи от тях, като им осигурява информация и по този начин минимизира рисковите ситуации.

ECARF си сътрудничи с организации от цял свят, специализирани в областта на астмите, алергиите, дихателните заболявания ... Самата фондация се състои от експерти от различни области - дерматолози, алерголози и изследователи, а през 2006 г. фондацията разработи етикет за качество, който награждава марки, които успешно се борят с алергиите. Сертификатът се издава на базата на лабораторни тестове и научни резултати.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ECARF (@ecarf.allergy) дана

Избягвай въленени и синтетични дрехи

По-грубите влакна често причиняват реакция и сърбеж при контакт с кожата, а вече наличните червени петна се възпаляват още повече. Ето защо ти препоръчваме да се спреш на органичен памук, който не се пръска с вредни химикали и който се пере препарат без фосфати. Същото се отнася и за бебета и деца. Освен това е препоръчително плюшените играчки да са извън леглото на бебето, защото по тях могат да се натрупват бактерии и да предизвикат реакции по кожата.

Атопичен дерматит: полези съвети за предотвратяване на остри реакции на кожата

Къпане и подсушаване при атопична кожа

Атопичният дерматит причинява червени петна по кожата, които понякога могат да изглеждат страшни, особено ако става дума за бебе. Тези петна са чувствителни към контакт с вода, като често в този случай се възпаляват още повече. Затова препоръчваме да използваш филтрирана вода.

Относно изсушаването на атопична кожа - в никакъв случай не трябва да се търка, а само внимателно да се избърше с мека хавлия. След подсушаване кожата задължително трябва да се хидратира, като подходящи за целта са крем или мляко за тяло.

Пробвай продуктите Mixa Atopiance

Атопичен дерматит: полези съвети за предотвратяване на остри реакции на кожата

Продуктите MIXA Atopiance могат да бъдат идеалният избор за теб и детето ти, ако се борите с атопия. Те не само, че са хипоалергенни, но са и одобрени от независимата асоциация ECARF и техните дерматоалерголози. Всеки продукт от серията Atopinace е създаден за вечно сухата кожа, за успокояване на раздразненията и за укрепване на кожната бариера.

Атопичната кожа се нуждае от редовна грижа, за да бъде подхранена и хидратирана, което предотвратява острите кожни реакции.

Mixa Atopiance олио за къпане на бебета

Атопичният дерматит все по-често се среща при бебета и засяга всяко пето дете. Симптомите на атопичната кожа могат да се появят след около два месеца, но също и по-късно - около петата или шестата година. Въпреки това, както при възрастните, за тях се важат същите правила, когато става въпрос за грижа за кожата, а това е използването на качествена козметика с нежни формули, предназначена за кожа склонна към атопия.

Атопичен дерматит: полези съвети за предотвратяване на остри реакции на кожата

Успокояващото, хипоалергенно олио за баня Mixa бързо и дълготрайно успокоява склонната към атопия кожа на бебето. Формулата на това олио съдържа хранителен омега 8 комплекс, идеален за атопичен дерматит. Това олио за баня незабавно почиства кожата, лесно се нанася и изплаква, оставяйки кожата кадифено мека.

Mixa Atopiance мляко за тяло за деца и възрастни

След душ, атопичната кожа трябва да се подхранва с мляко за тяло. Също като олиото за баня, това мляко е предназначено за атопична кожа и съдържа омега 8 комплекс, който успокоява и подхранва сухата и чувствителна атопична кожа. Млякото за тяло Atopiance отпуска и успокоява склонната към атопия кожа, а дерматолозите са установили, че използването на това мляко намалява сърбежа по кожата с 88%. *

Атопичен дерматит: полези съвети за предотвратяване на остри реакции на кожата

И ти ли страдаш от атопия? Сподели с нас в коментарите!

* Клиничен тест на жени и мъже на възраст от 18 до 65 години. 50 тествени с клинично оценяване. Продуктът е използван веднъж дневно в продължение на 4 седмици.

 Прочети повече за: Наръчник на мама: козметика за бебе

За този външен вид препоръчваме

  • Mixa Baby Atopiance Calming Body Balm

    Поръчайте веднага
  • Mixa Baby Atopiance Soothing Cleansing Oil

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, грижа за кожата, Нощна грижа за кожата, козметиката за бебе, Mixa Baby, продукти за бебе, Mixa Atopiance

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Празничната колекция на Kiehl’s пристигна!

Тазгодишният дизайн на празничната колекция на Kiehl’s носи енергията на Ню Йорк и легендарния квартал Ийст Вилидж. Илюстрациите напомнят за вълшебно ...