30+ и проблемна кожа

Ако си мислиш че, акнето е присъщо само за младите хора по-точно тийнейджърите, трябва да те разубедим. Проблемната кожа, склонна към акне е неприятен проблем, който може да се появи и далеч след тийнейджърската възраст. Акнето засяга и голям брой жени на над 30 години, тъй като проблемната кожа се среща еднакво често и при младата и при зрялата кожа. Надяваме се, че ти не си сред онези представителки на нежния пол, които смятат че акнето си минава само. Виж как можеш да предотвратиш появата на акне и пъпки на 30+, както и това как кремовете против акне могат да ти помогнат?

 

Проблемна кожа и пъпки на 30+

Кожата ти ежедневно е изложена на множество вредни влияния, които много лесно нарушават биологичното и равновесие – стрес, замърсен въздух, използване на неподходящи противозачатъчни хапчета, прекаляване с пилинг, тежки почистващи средства...Звучи ли ти познато? В отговор на вредните фактори, кожата започва да произвежда повишено количество мазнини, като по този начин се защитава. Повишеното количество себум води до запушаване на порите, в следствие на което се появяват комедони и гнойни пъпки. Може би не знаеш, или не искаш да си го признаеш но тютюнопушенето е най-големият враг на кожата. То не само влошава състоянието на кръвоносните съдове но допринася и за образуването на микроцистит и комедони.

Какъв крем против акне да използвам на 30+  

Преди всичко важно е да знаеш че, акнето в младежка възраст се различава от това от което страда зрялата кожа. Продуктите против акне за зряла кожа задължително трябва да са предназначени за борбата с този проблем. Така, най-важната част в борбата е използване на подходящ крем против акне. Не всички кремове действат еднакво и не всички са подходящи за твоята кожа. Според грим експертите препоръчително е използване на кремове на базата на салицилова киселина, която оставя кожата по-чиста.

30+ i problemna koža

Камуфлаж – мигновено решение за проблемна кожа

Ако имаш нужда от мигновено решение, предлагаме ти следите от акне да прикриеш с помощта на коректор, след което да акцентираш върху очите или устните. По този начин ще отклониш вниманието от естествения проблем. Опушен грим или устни в яркочервени тонове винаги са добро решение. Старай се да не прекалиш с колчеството коректор, защото това може да подчертае допълнително акнето и пъпките по кожата ти.

Допълнителен съвет

Все пак търсиш по-дълготрайно решение? Искаш магически лек срещу акне?

- Спри цигарите!

- Избирай специални продукти против акне, осигури си достатъно свеж въздух и слънчева светлина.

- Хидратирай тялото си.

- Приемай здравословни храни.

- Старай се да водиш качествен живот, за да се чувстваш добре – защото дължиш на себе си!

Повече за: Грижа за кожата: Перфектна кожа с витамин C

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Normaderm Anti-Acne Hydrating Lotion

    Поръчайте веднага
  • Vichy Normaderm Triple Action 3 en 1 Cleanser

    Поръчайте веднага
  • Vichy Normaderm Anti-Aging Anti-Imperfection Resurfacing Care

Свързани теми: грижа

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за почистване на лицето, които трябва да пробваш

Това е тайната за чисто и сияещо лице, в което ще се влюбищ. Забравете за сутрешното измиване с топла вода, тайната се крие в тези продукти ...