Знаеш ли какво е микропигментация?

Микропигментация или перманентен грим е една от най-търсените естетически процедури в салоните за красота. Предназначена е да разкраси, промени или коригира определени нежелани особености на лицето и тялото. При нас най-разпространени са процедурите микропигментация, свързани с перманентно гримиране на веждите и устните. Ти най-вероятно ги знаеш като татуирани вежди, японско рисуване на вежди и перманентен грим за устни.

Характерното за процедурата микропигментация е, че е предпочитана и от млади и от по-възрастни жени. С помощта на перманентния грим и зрелите дами могат успешно да прикрият белези, да подмладят лицето си и да освежат тена си, докато младите най-често се спират на микропигментацията по естетически причини – за допълнително подчертаване на определени зони на лицето.

Znaeš li kakvo e mikropigmentacija?

Тази процедура обаче има и някои недостатъци, които ще споменем, докато обясняваме какво представлява, и които трябва да вземеш под внимание, ако желаеш да я пробваш.

Как се извършва микропигментацията

Процедурата микропигментация представлява вкарване на специални пигменти под кожата с помощта на специален уред с формата на молив, на чийто връх има малка игличка. Когато се извършва в подходящи условия и от добре обучен персонал, процедурата най-често е безболезнена, благодарение и на ултратънките акупунктурни игли. За някои момичета обаче може да бъде по-неприятно от очакваното.

Ефект на микропигментацията

Микропигментацията не е изцяло перманентна, тъй като след известно време започва да избледнява. Причината за това е, че една от функциите на имунната ти система е да изхвърля пигмента от кожата. Всичко зависи от това в коя зона на лицето или тялото е извършена и от типа на кожата ти. При хората с мазна кожа и засилено отделяне на себум в Т-зоната, може по-бързо да избледнее. Самият ефект на процедурата може да трае от няколко месеца до една година и повече, но е нужно тя да се повтаря, ако искаш ефектът да бъде като в първия ден.

Ако искаш бързо да се отървеш от ефекта на микропигментацията, вместо да чакаш сама да си избледнее, това става чрез специални лазери, с които изцяло се отстранява пигментът.

Znaeš li kakvo e mikropigmentacija?

Рискована ли е процедурата микропигментация?

Всяка естетическа процедура в салоните за красота крие известен риск. Затова е нужно тази процедура да се извършва само със стерилизирани материали, иглите за вкарване на пигмента да бъдат отворени пред теб и да обърнеш внимание на хигиената в помещението.

Така че ако някое от тези условия не е налично, рискуваш да се появят алергични реакции и други потенциални проблеми с кожата, а ако пък се извършва от човек, който няма нужния опит и умения, рискуваш корекциите да изглеждат неподходящи за теб и неестествени.

Znaeš li kakvo e mikropigmentacija?

Вид на кожата след процедурата

След процедурата правилната грижа за кожата поне през следващите 10 дни е изключително важна.

След процедурата кожата може да бъде леко раздразнена и зачервена, така че в този период се препоръчва да се избягват сауните, солариумите и директната слънчева светлина, както и агресивните козметични продукти. Дерматолозите съветват на третираните места редовно да се нанасят кремове за възстановяване на кожата и измиване с топла вода.

Прочети повече за: Ламиниране на веждите: всичко, което ви интересува

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist Blonde

  Поръчайте веднага
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Color Riche Nudes No Doubts

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 45 Hustle In Heels

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick - Spicy

  Поръчайте веднага
 • YSL Rouge Pur Couture The Slim

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , устни, вежди, Yves Saint Laurent, молив за устни, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, Lancome, микропигментация, перманентен грим

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Фон дьо тен, който заличава линията между теб и тена ти!

И след над повече от 15 години, L'Oréal Paris True Match е незаменим козметичен продукт за много жени. Разкриваме защо жените от цял свчт се влюбиха и...