Завръщането на мат ефекта

 

Никакви излишни отблясъци, никакви брокати – изцяло матово покритие – това е всичко около, което се върти бюти индуструята напоследък. От червилата, през сенките, моливите за устни до фон дьо тените, всичко е Мат с главно М и ние обожаваме завръщането на това макиаж течение, което сякаш е владеело света по времето на звезди като Мерилин Монро и Грейс Кели. На тези редове специално внимание ще обърнем на червилата и фон дьо тените като ще ти разкрием техните преимущества, слаби страни и възможности за експериментиране.

#1 Матови червила


Красавиците, които обожават грима и дори тези, които не залагат на него толкова много, аплодират матовите червила, които вече могат  да бъдат намерени в многообразие от варианти и цветове. Тази формула позволява по-добра покривност на цвета, както и по-дълго задържане на червилото върху устните. Недостатъкът на матовите червила е, че те не са много подходящи за момичета с по-сухи устни, защото ги изсушават още повече. Ако пък устните са напукани, резултатът не ще е много красив. Ако все още се чудиш дали матовото червило е за теб и не искаш да харчиш пари за нещо, което не си сигурна, че ще използваш, ти предлагаме да нанесеш любимия си продукт на устните ти и, за да го матираш да минеш с малко пудра отгоре. Така ще „убиеш“ блясъка и ще разбереш дали ти отива или не.

#2 Матови фон дьо тени


Има два типа жени – едните обичат блясъка на фон дьо тените, а другите не го понасят и искат кадифен ефект на кожата си. Точно за тях са всичи матови фон дьо тени. Те са идеални за добро и плътно покритие и създават усещане за много нежна и прелестна кожа.  В същото време обаче, точно както при червилата, матовите фон дьо тени не са подходящи за жени със суха кожа, те безспорно не са малко. Най-важното нещо, за да имаш красив макиаж е първо да определиш типа на кожата си. Той ще те „води“ към правиния избор.

Повече за: Гланц за устни или матово червило?

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Color Riche Matte Addiction Blush In A Rush

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Infallible 24-h Matte

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червило, фон дьо тен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Последвай тенденцията: Кой тъмен нюанс за червило ти стои най-добре?

Преди да посегнеш към червилата в по-тъмни нюанси, не забравяй, че много фактори влияят на избора на идеалния нюанс...