Заповедите на сенките за очи

Очите са най-изразителната част от лицето, и затова е важно добре да овладеем техниката за гримирането им. Ключово значение в този процес определно имат сенките за очи. Колкото и странно да звучи, сенките са един от най-трудните за прилагане грим продукти.

Но, това не означава че трябва да стоиш далече от сенките и да избягваш използването им. Те са начин да изразиш себе си, да подчертаеш естествената красота на очите си и да развихриш въображението си.

За да бъдеш винаги доволна от очния си грим, трябва да знаеш кои са основните заповеди на сенките за очи.

#1 Трябва да хармонират с цвета на очите


За постигане на перфектна визия ключът се крие в избора на подходящи сенки, отговарящи на цвета на очите. Момичетата с тъмни очи трябва да залагат на златисти нюанси върху клепачите си, докато синеоките красавици трябва да избират сенки в бронзов или прасковен нюанс. Лилавите сенки пасват перфектно на всички момичета със зелени очи.

#2 Основата е задължителна

Поставянето на основа за сенки е важна стъпка към създаване на безупречен очен грим. Основата осигурява дълготрайност и устойчивост на сенките през целия ден.

#3 Формата на очите е от голямо значение

За създаване на красив очен грим много е важно сенките да са съобразени с формата на очите. Формата на очите определя какви сенки да изберем и как да ги нанасяме.

#4 Научи да боравиш с цветовете

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Не всички части от палитрите се използват еднакво! Светлите нюанси обикновено се прилагат в горната част на клепача в областта под веждите и във вътрешните ъгли на окото. Следващият, светъл нюанс се нанася по цялата дължина на клепача, докато по-тъмния нюанс е подходящ за контуриране на окото. Сенките от най-тъмните нюанси се нанасят в корена на миглите, подобно на очна линия.

#5 Разнасяй!

Отново ще повторим – разнасянто на цветовете е онази част от гримирането, която може да превърне обикновения грим в беупречен. Когато стана дума за смесване...

#6 Не бива да пестиш на четките

Четките с които нанасяш сенките имат ключово значение за крайния резултат. Ъгловите четки се използват за нанасяне на прецизни линии, докато за разнасяне на цветовете се използва голяма, пухкава четка. Четката с класическа форма е идеална за оцветяване на целия клепач.

#7 Поддържай четките си

Важно е да поддържаш четките си чисти! Поддържането на четките е поддържане на очите ти здрави!

#8 Избирай мъдро!

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Консистенцията на сенките трябва да е съобразена с типа кожа. Пресованите прахообразни сенки са изключително подходящи за момичетата с по-мазна кожа, докато кремообразните сенки подхождат за суха кожа на клепачите.

#9 Играй с цветовете

Тенденцията на монохромния грим заля котешките пътеки, но това не означава че трябва сляпо да я следим. Бъди смела и играй с цветовете, смесвай, съчетавай...докато не създадеш безупречна, смела визия. Бъди ункална и бъди себе си!

Повече за: Сенките – продуктът, с който грешим най-често

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Burgundy Bar Palette

Свързани теми: сенки за очи , очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Кои нюанси избираш за есен ’21?

Чистата, сияйна и свежа кожа, както и грим без грим визията продължават да бъдат актуални, но когато към това добавим и очарователни есенни нюанси, пр...