Защо трябва да ексфолираш кожата си?

Повечето пъти се чувстваме толкова уморени, когато се приберем у дома, че дори свалянето на грима ни се вижда като екстра трудна задача. Ситуацията става обаче все по-тежка ако се замислим за овлажняването и ексфолирането на кожата на лицето ни. Много от представителките на нежния пол омаловажават нуждата от ексфолиация, но макиаж специалистите, както и козметиците, се кълнат в този метод за поддържане на красива и свежа кожа.
Ето и 5 простички довода, с които се надяваме да те убедим, колко е важно да ексфолираш и да превърнеш това в навик.

#1 Твоята кожа ще стане все по-мека


Редовното ексфолиране на кожата ти помага да подобриш състоянието на кожата си, нейната гладкост и мекота. Това се случва заради факта, че когато ексфолираш премахваш мъртвите клетки от лицето си. По този начин кожата бива стимулирана да бъде по-свежа и нежна.

#2 Ще изглеждаш по-млада


Когато премахваш мъртвите клетки чрез ексфолиране даваш шанс на кожата ти да се подмладява. Мъртвите клетки, които остават на лицето ни, ако не ексфолираме, са един от основните причинители на изсъхване на кожата и поява на нови бръчици.

#3 Състоянието на кожата ти ще се подобри


Ексфолирането помага за затварянето на разширените пори, в които се събира много подкожна мазнина, която води до образуване на зачервявания и поява на пъпки.

#4 Тонът на кожата ти ще се изравни


При премахването на мъртвите клетки се появяват новите, както вече споменахме. Тогава се изравнява и тена на лицето, кожата става по-свежа, матирана и гладка. Ексфолирането е твой приятел при опитите да изравниш тена си.

#5 Продуктите ти за лице ще работят по-добре


Бюти продуктите, които използваш също помагат, за да поддържаш кожата си красива. Отново причината е премахването на мъртвите клетки и успокояването на кожата и порите. След ексфолиране кожата е максимално чиста и именно тогава е перфектният момент за нанасяне на любимия крем за лице.

Повече за: Възстанови кожата си след напрегната седмица

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Exfoliat Mask

    Поръчайте веднага
  • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пробвахме: продуктите La Roche Posay Anthelios

Тази марка години наред се грижи за здравето на кожата на цялото семейство, а линията Anthelios представлява продукти за защита от слънцето на деца и ...