Защо и как да мием четките си за грим

Грижата за кожата на лицето предполага само почистване и хидратация. Често забравяме за нещата, които ежедневно я докосват: телефона, възглавницата, четките за грим!

Защо?

·     Бактерии, мъртви клетки, остатъци от грим, замърсявания… В следствие на използването четките събират толкова от много от тях! Не бихте искали да нанасяте всичко това по лицето си, нали? 

·     По-добро и по-лесно нанасяне. С чиста четка гримирането става по-бързо и няма да се случи вместо желаните бежови сенки да нанесете кафяви, останали от някое предишно гримиране... 

·     Пестене. Както и при всички други вещи, добрата поддръжка означава и по-дълго ползване. Ако избирате качествени принадлежности за грим, които после поддържате прецизно, в дългосрочен план ще спестите средства. 

 

Как?

От 100 мл вода с антибактериален сапун и малко мазнина (зехтин, кокосово масло) направете баня на четките за грим. Потопете ги и след няколко минути измийте поотделно всяка под течаща вода. 

Не забравяйте да ги изсушите добре! Особено четките с косъмчета. Най-добре в чаша, с апликатора нагоре, близо до източник на топлина. 

Колко често? Не бъдете мързеливи, повтаряйте почистващата процедура 3-4 пъти в месеца.

Photo : IStock

За този външен вид препоръчваме

  • Brush Cleaner NYX

  • Contour Brush NYX

  • Spray Brush Cleaner NYX

  • Powder Brush NYX

Свързани теми: грижа

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Направи си сама: как лицето ти да бъде блестящо, а не мазно

Mузикални звезди, актьори и инфлуенсъри, бюти блогъри – всички те изглеждат зашеметяващо! Питаш се как успяват и възможно ли е тяхната кожа никога да ...