Защо е толкова важно ежедневното отстраняване на грима?

Колко често ти се е случвало да легнеш, без да си си свалила грима? Съдейки по експеримента Mail Online, проведен във Великобритания от лайфстайл журналистката Ана Пасгров, спането с грим за един месец може да накара кожата да изглежда с 10 години по-стара! И ако това не е достатъчно, за да те приканим към действие, ето списък с причини защо ежедневното почистване и хидратиране на кожата на лицето не е само маркетингов трик, измислен от козметичните компании, за да продават средства за отстраняване на грима.

 

  • Спането с грим не само, че изсушава лицето, но и ускорява появата на бръчки – сухата кожа е по-малко еластична.
  • Ако кожата не се почиства и хидратира по подходящ начин, порите се разширяват, нечистотиите се натрупват и кожата става груба и мазна.
  • Миглите стават чупливи.
  • Както Ана Пасгров споделя – кожата ѝ наистина се е изтощила и дори по-лошо: „Появиха ми се малки бели кисти около миглите, кожата ми беше толкова суха и опъната, че се чувствах сякаш нося маска. През почивните дни приятелките ми казваха, че изглеждам уморена.“

 

Затова ако искате да изглеждате възможно най-добре, със или без грим – няма никакви тайни. Колкото и да е бил дълъг денят ти, колкото и да не искаш партньорът ти да те види без грим преди сън, трябва да се погрижиш за кожата си и тук няма място за колебания. Дневният грим, всичко, дори само очната линия – трябва да се отстранява, и то ежедневно!

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Purete Thermale 3 in 1

  • Garnier Micellar Cleansing Water

    Поръчайте веднага
  • Biotherm Biosource Eau Micellaire

Свързани теми: грижа

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Кратък наръчник на съставките на продукти за грижа за кожата

Bсички козметични продукти за грижа за кожата трябва задължително да съдържат в състава си базов набор от нутриенти...