Вземете правилните решения, подчертайте красивите си черти и увеличете самочувствието си

Има някои малки неща които да си обещаете, и които ще ви помогнат да се чувствате доволна и още по-красива.

#1 Използвайте четки за грим


Може и да не ви се вярва, но използването на четки за грим е съществената разлика между професионален и аматьорски грим. Макар че по-скъпо и отнемащо повече време, прилагането на грим с четки ви осигурява перфектен завършек. С тях лесно се смесват желаните цветове, и гримът се нанася без грешки. И като стана дума за четки...

#2 Редовно почиствайте четките


Четките за грим трябва редовно да се почистват. Така ще удължите многократно живота на четките и ще предотвратите натрупването на бактерии върху тях.

Редовното почистване на четките поддържа лицето ви чисто и здраво, и подобрява основната им функция – обяснява експертът в грижа за кожата Каролин Хиронс. „Всеки ден, след приключване на работата почиствам четките. Тъй като ежедневно гримирам голям брой различни жени, хигиената е изключително важна. Ако само вие използвате четките, не бъдете чак толкова строги – съветвам ви да ги почиствате поне веднъж на месеца“ – разказва Алекс Бабски, гримьор и посланик на бранда Lancôme.

#3 Не забравяйте за фризьора си


Рязането на коса за бърз растеж е мит – твърдят учените. Всички обаче са съгласни че, редовното подстригване предотвратява накъсването и е идеалният начин за поддържане на здрава и красива коса. Специалистите съветват да посещавате своя фризьор на всеки 6-8 седмици.

#4 Но забравете за диети

Често можем да чуем момичета, които твърдят че са започнали да отслабват точно след спиране на диетата и броене на калории. Как е възможно това?

Ако сте недоволни от начина по който излгеждате, ядосването не решава нищо – обяснява хипнотерапевтът Жаклин Хърст.

Вземете глътка въздух и се отпуснете. Единственото, което трябва да промените, е отношението към себе си и да се приемете такива каквито сте. Не бъдете прекалено строги със себе си.“

Този съвет е научно подкрепен, тъй като стресът от недоволство към себе си повишава нивото на кортизол което води до натрупване на мазнини в тялото. Затова, наслаждавайте се на любимите си храни умерено и обичайте тялото си.

#5 Вземете най-важното решение за веждите си

 

A photo posted by @_mymakeup__ on


Вероятно ви се е случвало да започвате да скубете веждите си всеки път когато се почувствате раздразнени или изнервени, което води до загуба на формата им. Добре оформените вежди са особено важни за цялостното излъчване на лицето и естетическата визия.

Затова, винаги може да се обърнете към специалист в някой от салоните за красота. След това вие просто ще трябва да поддържате създадения контур. Няма да съжалявате.

Повече за: Поправете грешките в грима

Свързани теми: грим , грижа

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да хидратираме кожата на лицето стъпка по стъпка

Разбери как да хидратираш кожата на лицето си стъпка по стъпка и в какъв ред да ползваш продуктите за грижа за кожата...