Всичко за минералната пудра

Да скрием неправилностите по кожата и същевременно да запазим естествения и, кадифен блясък – желанието на почти всяка от нас, което често изглежда трудно постижимо. Все пак, с появата на минералната пудра на пазара, нещата се обръщат в наша полза. Този козметичен продукт, в чийто състав влизат само минерални компоненти, съвсем оправдано все по-уверено набира своите почитателки: не съдържа вредни химикалии, консерванти, парфюми и изкуствени оцветители. Това я прави изключително подходяща за употреба при чувствителна кожа, склонна към алергични реакции и розацеа. Минералната пудра не запушва порите и не предизвиква появата на акне, вследствие на което е идеална за използване върху мазна кожа.

С изключително лека и прозрачна текстура, минералната пудра не оставя кожата с усещане за тежест – отлично приляга към кожата на лицето и е подходяща за всеки тип кожа и почти всеки тен. Водоустойчива е и не се отмива от лицето, придава здравословен вид на кожата и я защитава от възпаления и вредните УВ лъчи.

Как да изберем най-подходящата?

При избора на минерална пудра трябва да се съобразиш с цвета на кожата ти. Едно от предимствата на минералната пудра е това че перфектно се слива с тена на кожата така че да няма резки линии и разлика в цвета на кожата на лицето и шията. Естествените минерали, съдържащи се в пудрата, нямат широк спектър от нюанси и това в известна степен може да усложни избора на подходящ продукт. Въпреки този факт, минералните частици са изключително малки и лесно и умело се приспособяват към естествения цвят на кожата.

Всичко за минералната пудра

Този продукт най-често се среща в прахообразна форма както и в компактна, течна или под формата на стик.

 Според типа кожа

Както вече казахме, минералните пудри са подходящи за използване при всеки тип кожа, особено при чувствителна. Те имат свойството да скриват недостатъците, тонизират кожата като я оставят да диша и я даряват с максимално естествен вид. Освен това, те са с водоустойчива формула и са идеален инструмент за създаване на перфектна „грим без грим“ визия.

За сухата кожа са най-подходящи течните и кремообразни минерални пудри, поради тяхното свойство да хидратират кожата, и отвличат вниманието от сухите и участъци. Затова, трябва внимателно да боравим с прахообразните минерални пудри, при които е задължително предварително хидратиране и подхранване на кожата.

Всичко за минералната пудра

Минералната пудра за мазна кожа, освен че премахва излишното количество мазнини от повърхността на кожата, тя е изключително ефектна в борбата срещу акне. Не съдържа минерални масла и позволява на кожата да диша, предотвратявайки възпаленията и видимите зачервявания.

Чувствителната кожа може вече да си отдъхне

За номрална, смесена и чувствителна кожа, минералната пудра наистина може да сътвори чудеса. Тя умело скрива недостатъците и не запушва порите.

Проблемната и чувствителна кожа е голямо предизвикателство, но най-сетне можем да се справим с този проблем. Toleraine Teint е минерална пудра на прах, с изключително мека гъбичка за нанасяне, предназначена за нетолерантна кожа която същевременно може да се използва за малки корекции през деня, точно както и минералната пудра на Vichy. Прахообразната минерална пудра от Loreal уеднаквява тена и е особено подходяща за употреба при чувствителна кожа, която трдуно се бори с тежкия грим. Която и пудра да избереш, бъди сигурна че кожата ти ще се сдобие с красив блясък и сияние.

Четка или гъба?

Всичко за минералната пудра

Тъй като най-често се среща в прахообразна форма, минералната пудра трябва да се нанася с подходящ инструмент. За да се възползваш максимално от предимствата на минералната пудра, използвай голяма, кабуки четка за нанасяне. Желателно е четката да е изработена не от синтетични а от естествени косми. Ако имаш нужда от по-силно покритие, нанеси пудрата с помощта на предварително овлажнена гъбичка.  

Прочети повече за: Представяме ти мист за лице

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Studio Finishing White

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Mineral Matte Finishing Powder

  Поръчайте веднага
 • La Roche Posay Toleriane Teint Mineral

  Поръчайте веднага
 • Vichy Mineralblend

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , грижа, фон дьо тен , пудра, дневен грим , лице, лято, NYX, Vichy, Грижа за лицето, La Roche-Posay

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Вдъхновяващи празнични визии за тази зима

Ако не си позволяваш да се отпуснеш по отношение на външния си вид, празниците са точното време да развихриш въображението си и да постигнеш правилния...