Всичко, което трябва да знаеш за смесената кожа

Смесената кожа е комбинация от два типа кожа – суха и мазна. Това често обърква жените в търсенето на подходящи продукти за грижа. Как най-лесно да разпознаем този тип кожа и кои са нейните характеристики?
 

Комбинация от суха и мазна кожа

Основната характеристика на смесената кожа е че тя има два разлини вида участъци – в Т-зоната е мазна а в останалата част нормална или суха. Това означава че, кожата в областта на Т-зоната е с разширени пори и е склонна към омазняване. От друга страна, кожата в областта на бузите е нормална или суха.

Как да се грижим за смесената кожа

И за този тип кожа детайлното почистване е изключително важно. Избирай продукти които осигуряват нежна грижа и не изсушават кожата в областта на Т-зоната. Този участък определено е по-мазен от останалата част, но прекомерното изсушаване в никакъв случай не е решение. За да предотвратиш нежеланото лъщене, използвай мицеларна вода предназначена за нормална и смесена кожа. Също така, винаги измивай лицето си с хладка вода.

Макар че бузите при този тип кожа са по-сухи, избягвай употребата на кремове предназначени за грижа за суха кожа. Най-добре е да използваш продукти, специално създадени за грижа за нормална и смесена кожа. По този начин ще и осигуриш подходяща грижа и ще защитиш сухите участъци на кожата.
 

Мултимаскингът е идеално решение

Точно поради различните нужди, различните участъци на лицето се нуждаят от различни продукти. Затова, мултимаскинг техниката е изклюително удачно решение за смесената кожа. За Т-зоната използвай маска която премахва излишното количество себум, а за бузите продукт който изглажда кожата като рпемахва най-горния слой мъртви клетки.

Повече за: Какво трябва да знаете за хиалуроновата киселина

За този външен вид препоръчваме

 • L’Oréal Paris Pure Clay Illuminating Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Pure Clay Purifying Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • LOreal Paris Pure Clay Exfo Mask

  Поръчайте веднага
 • LOreal Paris Pure Clay Purify Mask

  Поръчайте веднага
 • LOreal Paris Pure Clay Glow Mask

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive Skin Normal to Mixed

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Гримове за всеки джоб

За пореден път развенчавам митовете, този път тези свързани със съотношението качество – цена. По-високата цена не означава автоматично и високо качес...