Всичко, което трябва да знаеш за молива за устни

Само преди няколко години свързвахме молива за устни  със странните макиаж решения на майките ни, които помним от детството си и още тогава мислихме, че този продукт е тотално извън играта. Класиките на всички фронтове обаче се завръщат и когатото го направят са по-силни отвсякога – абсолютната истина що се отнася и до главния герои на този текст.  Понеже моливът за устни владее най-тренди грим визиите този сезон искаме да ти разкажем повече за него, за да си напълно подготвена за многото възможности, които дава той.

Моливът за устни дава дефиниция

Коя красавица не иска по-плътни и големи устни? Макиаж майсторите се кълнат в силата на молива за устни, когато става въпрос за добре дефинирана усмивка. Тяхното предложение е да си набавиш светъл молив, с който да очертаеш над контура на устните си, за да го „осветиш“ визуално и след това да продължиш с цвета, който обикновено използваш. Хайлайтването на устните, както още можем да наречем тази техника, дава усещане за по-широка усмивка, по-обемни устни и по-добре изпъкнала ямка над тях.

Моливът за устни удължава живота на червилото

Ако искаш дълготраен цвят на устните ти не винаги е задължително да ползваш червило с формула за дрълготрайност. Нашият прост, но много полезен съвет е да си набавиш молив за устни в цвета на любимото ти червило и да нанесеш първо него. Очертай устните си по контура им и ги запълни изцяло с молива, това ще създаде перфектна основа за червилото ти, което освен, че ще покаже пълния потенциал на цвета си, ще издържи максимално дълго в перфектно състояние.

Приложение дори и при противниците на червилото

Има представителки на нежния пол, които предпочитат по-изчистен макиаж с не толкова интензивно подчертани устни. За тях моливът е идеалното решение. Избери продукт в nude цвят, който се доближава до цвета на устните ти и го нанеси по контура им, както и във вътрешните ъгълчета. След това мини устните ти с любимия гланц, за да създадеш закачлив обем, който само ще допринася за естествената ти хубост.

Правилната апликация променя нещата

Винаги трябва да подготвяш устните си преди да нанасяш молив върху тях. Няколко минути по-рано им нанеси балсам, който да омекоти кожата. Ако моливът е прекалено твърд, а устните много сухи – резултатът ще е повече от неприятен.  Ако очертаваш устните – подготви добре подострен молив, а ако ги запълваш – се старай върха на молива да не е много остър, за да не дращи по нежната кожа.

Повече за: Използвате ли молив за устни?

За този външен вид препоръчваме

  • Loreal Paris Lip Liner Couture Bois de Rose

    Поръчайте веднага
  • Loreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Perfect Red

    Поръчайте веднага
  • Loreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Pink Fever

    Поръчайте веднага

Свързани теми: устни, молив за устни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим тенденции: Любимите ни гримове за месец април

Всеки козметичен бранд се старае да следи тенденциите, както тези които тепърва се зараждат така и тези които вече са завладяли световната сцена...