Вярно е – гримът може да ни помогне да изглеждаме по-млади! Ето и как.

На колкото и години да си, има голяма вероятност вече да си си изградила грим рутина. Ние обичаме грим рутините и смятаме, че това е напълно нормално. Важно е обаче да сме наясно, че с течение на времето кожата става зряла и характеристиките на лицето ни се променят – това означава, че трябва непрекъснато да коригираме начина, по който се гримираме.

Ето защо подготвихме няколко evergreen трика, които ще ти помогнат да изглеждаш по-млада и ще предотвратят честите грешки в гримирането, които ни карат да изглеждаме по-възрастни, отколкото сме в действителност!

Грешка #1 Грим рутината ти не включва праймер

За много момичета и жени купуването на праймер е пилеене на пари, но си има причина праймерът да съществива и има няколко важни роли в грим рутината. Той може да осигури допълнителна влага на сухата кожа, да предотврати блясъка на мазна кожа или да прикрие разширените пори. Какъвто и тип кожа да имаш, праймерът ще изглади всички фини линии и бръчки и ще осигури страхотна основа за нанасяне на фон дьо тен. С праймер тенът ти ще изглежда равномерен, а гримът ще остане на мястото си по-дълго.

Грешка #2 Грешно ползваш коректор

Коректорът за лице е продуктът, който най-често се използва неправилно! Най-важното нещо, което трябва да запомниш е, че един нюанс на коректора не е достатъчен, защото не всички несъвършенства по лицето се прикриват по един и същи начин:

 • Ако искаш да прикриеш торбички под очите – ползвай един нюанс по-светъл коректор  от тена ти
 • Ако искаш да прикриеш пъпки – ползвай коректор в нюанс идентичен на този на кожата ти.


Ако искаш лицето ти да изглежда здраво и свежо, нанасяй коректор само там, където наистина е необходимо, при това на тънък слой.

Грешка #3 Начинът, по който нанасяш фон дьо тен

За да прикриеш успешно всички видими несъвършенства по кожата, като зачервяване и тъмни кръгове под очите, не е достатъчно само да нанесеш фон дьо тен. Ако искаш да научиш повече за правилния начин на нанасяне на фон дьо тен, прочети този текст. Също така е много важно да избереш иделния за твоя тен нюанс. Този текст ще ти помогне в това начинание!

Грешка #4 Описвай остри линии с очната линия

Ако си забелязала първите бръчки в ъгъла на окото си при усмивка, време е да замениш острите линии на черната очна линия с „меки”, сливащи се линии. Когато кожата ни стане зряла, очната линия привлича твърде много внимание към този регион и малките бръчки, които се намират там. Решението е молив за очи в кафяв, златисто-кафяв, маслиненозелен или меден цвят. След като нанесеш линията в ъгъла на окото (точно като се нанася очна линия), използвай клечка за уши или четка, за да блендираш тази линия. По този начин ще задържиш ефекта на "буден" поглед, но по много по-ненатрапчив начин.

Грешка #5 Забравяш за бузите

Бузите са най-пренебрегваната област на лицето ни - напълно несправедливо! На около 30-годишна възраст те могат да покажат първите признаци на стареене и увреждане от слънцето (така че не забравяй да използваш SPF – всеки ден!), но с малко розов руж върху скулите лицето придобива свеж и отпочинал вид. За напълно сияен вид, нанеси малко хайлайтер на самия връх на скулите.

Грешка #6 Не осигуряваш пространство на веждите си

Веждите са рамката на лицето и тяхната форма прави съществена разлика, когато става въпрос за отражението ни в огледалото. Въпреки че преди беше популярно веждите да са изключително тънки, сега е повече от желателно те да са естествени, разрошени и „свободни“. Точно тази форма на веждите ще подмлади лицето ти. Освен това, по-пълните вежди ще привлекат повече внимание към самите очи, а усмивката в очите никога не остарява!

Грижа за себе си – всеки ден

Накрая ще ти припомним, че редовната хидратация, правилното хранене, грижата за кожата и грижата за себе си са в основата на всеки младежки вид. Важно е да се поставим на първо място (поне понякога) и да имаме ежедневни малки ритуали, които ни карат да се чувстваме добре. Това не е излишно на никого!

Прочети още: Как да изберем гримове за светъл тен?

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup The Marshmellow Primer

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris True Match Eye Cream In A Concealer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Affinitone

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Blush Subtil

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Smokey Brown

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очна линия, очи, фон дьо тен , дневен грим , коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Гъсти мигли, Jumbo обем, бързо и просто в две стъпки. Каква иновация за изкуствени мигли пристига от NYX Professional Makeup?

Каква иновация за изкуствени мигли пристига от NYX Professional Makeup? Готови ли сте за Jumbo обем на миглите си...