Врагове на бялата усмивка

Ослепителната усмивка и здравите, бели зъби са инвестиция за цял живот, и трябва да имате добри хигиенни навици и много дисциплина.

Определени храни избелват зъбите по естествен начин, но също така има и такива които са главни виновници за пожълтяване и  заболяване на зъбите. Няма нужда да обяснявам че, е препоръчително да избягвате консумацията на тези храни, ако искате да запазите белоснежната си усмивка. Представям ви главните врагове на бялата усмивка.

Кафе

 

Кафето не е вредно за здравето на зъбите, но оставя жълти петна по тях. Петната по зъбите не са нерешим проблем, и тяхното отстраняване може да бъде много лесно но не и ако слагате твърде много захар в кафето. В този случай вредата е много по-голяма.

Газирани напитки

 

Прекалена употреба на газирани напитки развива многобройни бактерии, преработващи захарта, от което се получават вредни киселини които причиняват разваляне на зъбите.

Студени напитки след гореща храна

 

Спрете да пиете студени напитки след гореща храна, защото този навик съсипва зъбите ви. Резките температурни промени водят до появата на пукнатини в зъбите и провокират появата на жълти петна по тях.

Повече за: Петте най-големи врагове на кожата

Свързани теми: грижа, устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Свали грима, почисти и хидратирай лицето със само един продукт!

Благодарение на мицеларното мляко, след почистване на лицето, кожата ти ще бъде допълнително хидратирана и подхранена...