Видове продукти за очертаване на очи – предимства и недостатъци by @makeupbuthow

Очна линия – класика в грима и един от най-често срещаните продукти в козметичния арсенал на всяка жена. Коя обаче е най-подходящата и най-лесната за употреба? Какви са различните видове и какви са техните предимства и недостатъци?

Ето отговорите на всички тези въпроси:

vidove produkti za ochertavane na ochi

Молив за очи

Моливът е лесен метод за очертаване както на горните клепачи, така и за вътрешната част на очите. Недостатъкът му е, че не е така прецизен, но пък това може да бъде и предимство, защото лесно можете да го размажете и да получите опушен ефект. При изборът на молив за очи, препоръчвам да търсите такъв със силна пигментация на цвета и мека консистенция, така че да се плъзга с лекота без да тегли клепачите

Течна очна линия

Течната очна линия може да бъде под формата на писалка или пък с четка, така или иначе тя е с една идея по-трудна за нанасяне, защото изисква презицност. С нея можете да постигнете изчистени и тънки линии, но перфектното и нанасяне изисква практика. Недостатъкът при този тип очна линия е, че не може да се нанася във вътрешната част на очите, така че за там ще ви бъде необходим отделен продукт.

Геообразна / кремообразна очна линия

Такъв тип продукти се продават в бурканчета и изискват употребата на четка. Хубавото е, че много от тях се предлагат с включена четка в опаковката, така че няма да ви бъде необходимо да я купувате отделно. Предимството на кремообразните очни линии е, че са мултифункционални – с тях можете да очертаете както горния клепач, така и вътрешната част на очите, но за разлика от моливите – те са доста по-издръжливи на размазване и дълготрайни.

А вие? Какъв тип продукт използвате за очертаване на очи? Споделете в коментарите

Ели

Повече за: 3 бюти грешки, които да избягваме! by @makeupbuthow

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очна линия, очи, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметични тенденции на 2019: Есенни цветове

Артистично, шикозно и малко застрашително, това са епитетите, с които най-добре може да се опише какво ни очаква тази есен в света на модата...