Видове хайлайтъри. Как да изберем подхдоящ? by@makeupbuthow

Видове

Матов

Хайлайтърите могат да са както матови, така и перлени като двата вида имат сходна, но и леко различна функция. Матовите хайлайтъри обикновено са в блед прасковен, розов, жълтеникав или телесен цвят, като функцията им е да неутрализират сенките и да просветлят лицето - най-вече тъмните кръгове в зоната под очите. За да балансирате лицето изцяло е хубаво да ги нанасяте не само под очите, но и в Т-зоната – средата на носа, брадичката и челото. По този начин ще получите просветляване на лицето, което изглежда натурално. Можете да постигнете просветляване на лицето и използвайки коректор с един тон по-светъл от цвета на фон дьо тена ви на местата, които вече споменах. Често можете да откриете матови хайлайтъри заедно с продукти за контур – в една палитра или под формата на стик.

хайлайтъри как да изберем

Перлен

Перлените хайлайтъри отново служат за просветляване на определени зони на лицето, като добавеният блясък акцентира допълнително и ги прави да изпъкнат. Нанесете го в горната част на скулите, като тънка линия средата на носа, извивката на горните устни, под извивката на веждите и дори мъничко върху брадичката. Единственото, което трябва да имате предвид е, че блясъкът ще акцентира всеки вид текстура върху кожата, тоест – ако точно зоната на скулите е проблемна за вас и имате подутини, пъпки, неравности и т.н. – бих препоръчала да заложите или на кремообразен хайлайтър с по-лек блясък или като цяло да пропуснете блясъка и да заложите на матов хайлайтър за просветляване на тази зона.

Текстура

Изборът на текстура е въпрос на лично предпочитание, можете да ползвате кремообразни или прахообразни продукти, че дори и комбинация от двата вида за по-интензивен ефект.

Кремообразен

Кремообразните хайлайтъри са лесни по отношение на нанасяне, тъй като можете да използвате както пръсти, така и четка, че дори и гъбичка за грим. Изглеждат изключително натурално заради текстурата си, която се слива идеално с кожата и придава почти мокър, бляскав вид. Подходящи са за нормална към суха кожа.

Прахообразен

Може би най-добре познатите хайлайтъри са тези в прахообразна форма, те са мултифункционални и могат да се ползват от всеки тип кожа, но ако сте със смесена или мазна е препоръчително да ползвате прахообразни продукти като цяло, тъй като те ще издържат по-дълго върху кожата ви.

кремообразни прахообразни хайлайтъри

Цветове

Най-често срещаните цветове при перлените хайлайтъри са в две гами: топла и студена.

Към студената гама спадат по-светлите, сребристи, бледо-розови и дори бледо-златисти тонове – те са подходящи за дами със светла кожа.

Към топлата гама спадат златистите, прасковени и бронзови тонове, които изглеждат страхотно върху матова кожа с тен или тъмна кожа.

Разбира се винаги можете да експериментирате – пробвайте различни цветове и вижте как се харесвате най-много

 

А вие ползвате ли хайлайтъри? Ще се радвам да разбера и кои са вашите любимци – цветове, текстури, марки?

Споделете ги в коментарите. 

До скоро!

Ели

Повече за: Драматичен вечерен грим by@makeupbuthow [Видео]

 

Свързани теми: грим , грижа, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, хайлайтър

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Микро хайлайтинг или Dream Girl визия е новият тренд от TikTok ойто ни хареса!

Решихме да ти представим тенденцията, която завладя социалните медии, и да ти помогнем сама да постигнеш визията, позната като Dream Girl Look...