Вежди – най-честите грешки

Веждите са рамката на лицето, те подчертават очите и дълбочината на погледа ни. Те могат да ни разкрасят но също така, могат да развалят цялата визия. Сигурни сме че, и на теб ти се е случвало да допускаш някои грешки при оформянето или подчертаването на веждите. Затова събрахме някои от тях:

Няма напълно симетрично лице

Мислиш че веждите ти трябва да са симетрични? Да, симетричните вежди са украса на лицето, но не забравяй че, ничие лице не е абсолютно симетрично! Затова не се безпокой ако веждите ти не са напълно симтерични.

Ежедневното скубане на косъмчетата не е препоръчително. Най-добре е да ги оставиш да израстнат, а след това се довери на професионалист който да се погрижи за формата им.

П. С. Винаги оформяй веждите си след взимането на душ.

Извивката на веждите


Ако се питаш къде трябва да е началото и края на веждите и колко висока трябва да е арката им, имаме един съвет: вземи молив и постави го в ъгълчето на носа, насочен към външния ъгъл на окото. Там където молива се среща с линията на веждата трябва да е най-високата точка на веждата ти.

Прекомерното скубане на косъмчетата от горната страна на веждите никога не се препоръчва. Не забравяй че оформянето на веждите е строго индивидуално и не съществува една универсална форма!

Отдалечи се от огледалото

Разбира се, огледалото е задължителен аксесоар, но скубането на веждите твърде близо до огледалото е голяма грешка. Така губиш представа за цялата визия и формата на веждите.

Най-подходящо време за скубане на косъмчетата е след цикъл, защото през този период кожата е много чувствителна.  

Избирай внимателно


Подчертаваш веждите си с грешен нюанс? Ако си с естествено светла коса, използвай молив за вежди с един тон по-тъмен от този на косата ти. За момичетата с по-тъмна коса подходящи са моливи в същия цвят като цвета на косата. Никога не използвай черен молив за подчертаване на веждите си!

Повече за: Перфектни вежди - как? 

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Brow Artist Genius Kit

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Brow Artist Xpert

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Защо трябва да пробваш Lancôme Teint Idole Ultra Wear фон дьо тена

Фон дьо тенът Lancôme Teint Idole Ultra Wear - вашият надежден съюзник в създаването на безупречна визия, който повече от 20 години ...