Вдъхнете живот на косата си

Всяка жена мечтае да има красива, поддържана и сияйна коса. Никак не е лесно да постигнем това дори със всички продукти, които днес се предлагат на пазара. С времето косата става по-слаба, крехка и безжизнена.

 

Правило номер едно е да защитите косата си от топлина. Топлите пресите и маши влияят негативно на влажността на космения фоликул. Точно заради това е важно да нанасяме средство, което защитава косата от топлина.

Прекаленото или твърде честото миене на косата също вреди. То отстранява естествените мазнини от скалпа и косата става суха и безжизнена. Освен това избирайте нежни продукти за миене на коса, които няма да я раздразнят и увредят с агресивните си съставки. 
 

 

Липсата на течности в организма бързо се отразява на състоянието на кожата и косата. Затова пийте достатъчно количество вода, най-малко 1,5 – 2 литра вода на ден. Косата ви ще бъде благодарна.

В храненето си трябва да включвате богати на желязо храни, тъй като то е полезно за косата. Недостигът на желязо влияе негативно на състоянието на косата и тя изглежда безжизнена.

 


Бъдете внимателни и с домашно приготвените маски. Дори и да вярваме, че естествените неща са най-добри, имайте предвид, че рецептите на нашите баби не са създадени за нуждите, които имаме днес. Продуктите, които се продават и по-специално тези, които са за професионална употреба, имат контролиран произход и понякога са много по-добрият избор.

Четете повече на: Ханаа Бен Абдеслем: тайните на красотата на зашеметяващата тунизийка

 

Свързани теми: фризура, стил , мода

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тренди прически за пролетта

Новият сезон ни носи тенденции в прическите, които този път са вдъхновени от естествената красота на жената...