Урокът по гримиране на вежди, от който се нуждаеш!

Рамката на лицето, както наричаме по-поетично веждите, е изключеително важна за добрата ни визия. Колкото и красив да е макиажът ни, ако веждите ни не са оформени и гримирани добре всикчо ще отиде по дяволите. Ако се мъчиш и непрестанно опитваш да овладееш изкуството на красивите вежди ние идваме на помощ с урока по гримиране на вежди, който ще те научи на всичко!

Почисти веждите си


Първо и най-важно е да си с добре почистени вежди. Оформяй ги винаги спрямо формата на лицето ти и желания краен резултат. За целта си набави добра пинсета, която да хваща и най-малките и тънки косъмчета, четчица, с която да ги сресваш и огледало, което увеличава образа, за да имаш максимално добра видимост.

Започни с молив

Добре подостреният молив е твоят най-добър приятел в този урок по гримиране на вежди. Той идва веднага след като си почистила веждите и си ги сресала старателно. С молива очертай долния контур на веждата, като по този начин ще му придадеш дефиниция и форма. Очертай отогоре, като остави веждата негримирана в средата. С моливът трябва да направиш само очертания, не го използвай за запълване.

Време за сенките

Ето го и моментът, в  който трябва да запълниш веждата. Набави си палитра сенки за вежди, която да се състои от два цвята – по-светло и по-тъмно кафеникаво. Започни с по-тъмното, което нанеси с четкка – твърда и с косъмчета изрязани под ъгъл, за да бъде прецизна. С тъмното запълни крайчетата на веждите до стредата им. Оттам продължи с по-светлия цвят, който нежно да прелива и да стига до началото на веждите ти. Така ще получиш най-желания омбре ефект, който е така популярен и е истинско попадение на макиаж индустрията, което дава шанс да имаме нежно изглеждащи вежди без да прекаляваме.

Финално, но важно


След като вече си изрисувала веждите си е добре да задържиш косъмчетата им в перфектна подредба максимално дълко, затова си набави спирала за вежди. Тя може да е в цвят близък до този на косъмчетата ти или може да няма никакъв нюанс, за да е по-универсална. Този продукт действа на веждите, както лакът за коса на прическата ни – придържа ги „стегнати“ и добре фиксирани. Точно такива трябва да бъдат и веждите ти. След като ги минеш със спиралата, ако случайно някъде си сгрешила с движенията и си излязла извън желания контур – мини внимателно с коректор, който да прикрие малките неволни грешки.

Повече за: Как да направим тънките вежди по-плътни

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Brow Artist Xpert

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris Brow Artist Genius Kit

    Поръчайте веднага
  • Loreal Brow Artist Sculpt

Свързани теми: вежди

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за оформяне на вежди: Нашите ТОП 10

Правилното оформяне на веждите често се превръща в голямо предизвикателство, но за щастие в наши дни, на пазара се предлага изобилие от козметични про...