Уикенд във Франция: 5 спа замъка – хотела като в приказките

Chateau de la Messardière, Saint Tropez

Този замък от 19 век е бил фамилен дом, преди да стане място за разгулни купони, каквито някога са правели членовете на френския хайлайф, а в хотел е превърнат в края на 1980те. Наред с луксозния интериор и просторната средиземноморска градина с маслинови дървета в хотелския комплекс ви очаква „Акация”, ресторант с изглед към залива Пампелон, а тук е и Valmont-Cing Mondes, спа център с градина в италиански стил. Процедурите, които се отличават с най-високо качество, включват всичко, предлагано от престижния козметичен бранд Swiss Valmont.

Domaine des Etangs, Limousin

Ако винаги сте искали да си имате замък, трябва да отседнете точно тук. В този разкошен ремонтиран замък от 11 век, който има само 8 стаи, ще се почувствате така, сякаш той е само ваш, а към него добавете и живописната картина на почти 700 хектара земя и гори, изпъстрени с пасища, на които пасат крави. Към всичко това добавете изисканата френска кухня на наградения със звезда на Мишлен главен готвач Фабиен Бофур и съвсем новия спа център, където с процедурите за лице кожата ви ще стане видимо по-чиста и блестяща.

Château de Bagnols, Beaujolais

Веднъж пристигнали, никога няма да искате да си тръгнете от там. Заобиколен от китни градини и лозя, педантично обновен, замъкът разполага с 27 кралски апартамента, в които изобилстват многовековният чар, високите тавани, оригиналните каменни камини, стенописите от 17 век и и креватите с разкошни украси. Заслужава си да посетите и спа центъра, разположен на площ от цели 400 кв.м., особено заради персонализираните едночасови процедури за лице, които предлагат тук.

 

Палатът в стил бел епок близо до френския град Тур е място за познавачите на виното: разполага с над 20 000 селекции вина в своите изби. Разположен на 22 хектара типично френски градини, той предлага истинско френско кралско преживяване в близост до лозята край река Лоара. В имота има и спа център, чиито масажисти знаят точно какво да направят, за да отпуснат вашите напрегнати мускули.

Saint James, Paris

Ако идвате в Париж и нямате много време да обикаляте извън столицата, но все пак бихте искали да отнесете със себе си някакви впечатления от френските замъци, не се притеснявайте. Интересният хотел „Saint James” от 19 век, скрит зад една затворена врата в тиха улица на 16-ти район, и неговият впечатляващ спа център, ще удовлетворят всеки каприз. Препоръчваме ви процедурите за лице Soin Orchidee Prestige за подмладяване – нещо, което със сигурност няма да забравите.

 

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте