Трикове за премахване на матово червило

Всички обичам матовите червила. Те са дълготрайни, силно пигментирани и изключително удобни за нанасяне. Когато говорим за матовите червила, не можем да не споменем супер-червилата на Maybelline – SuperStay Matte Ink.

SuperStay червилата са толкова дълготрайни че се задържат безупречни върху устните до 16 часа. Всъщност, най-интересната част е премахването на червилото от устните. Супер-червилата се премахват супер-трудно, но ако имаш подходящи продукти може да стане супер-лесно.

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Дегримьор на маслена основа

Макар че,  дегримиращите средства на маслена основа най-често се използват за премахване на очния грим, изключително са подходящи и за сваляне на матовите червила от устните. С памучно тампонче напоено с дегримьор, притисни устните си и задръж за няколко секунди. След това с леки кръгообразни движения премахни червилото от устните си, като започнеш от средата към краищата.

Вазелин

Вазелинът често се използва за третиране на суха кожа, но също така може да се използва за премахване на устойчиви, матови червила. Как? Нанеси вазелина върху устните и изчакай няколко минути да попие добре. След това с помощта на салфетка или влажна памучна кърпа премахни червилото от устните си.

Маслинено масло

В случай че нямаш подръка нито дегримьор нито вазелин, винаги можеш да използваш маслинено масло. Разнеси с пръсти малко количество масло върху устните си.  Изчакай няколко минути и избърши с влажен памучен тампон. Ако нямаш маслинено масло, можеш да използваш и масажно олио за бебета.

Грижата е важна

Не забравяй да се грижиш за устните си. След като премахнеш матовото червило, нанеси подходящ балсам за устни. Според гримьорите най-добре е да нанасяш балсам и преди и след прилагането на матово червило.

Повече за: Грешките, които правим, когато използваме матово червило

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline SuperStay Matte Ink Loyalist

    Поръчайте веднага
  • Garnier Biphase Micellar Cleansing Water in Oil

    Поръчайте веднага

Свързани теми: червило, устни

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тези козметични продукти ще бъдат хитът на 2019-а година

Представяме ти нашите есенни козметични фаворити, които не само ще те съпътстват на пътя към промяната и новите решения, но и ще разведрят ежедневието...