Трикове за нанасяне на очна линия by @makeupbuthow

Очната линия е класика в грима и тайното оръжие на жената – с нея можем да преобразим формата на очите, да ги подчертаем и придадем мистериозен и секси вид. Нанасянето и обаче не винаги е лесна задача и изисква известна доза търпение и практика. Затова и днес споделям моите трикове, които да ви помогнат в усвояването на тази древна техника за подчертаване на очи.

trikove ochna linia eli

1. Изберете подходящ тип продукт

Течна или гелообразна очна линия или пък дори молив – изборът на продукт за очертаване на очите е въпрос на вкус. Моливът е предпочитано средство за очертаване на водната линия на окото, но когато става дума за горния клепач, смятам че е по-трудно да се постигне гладка и прецизна линия с подобен мек и кремообразен продукт. Гелообразните очни линии са страхотен избор, защото могат да се ползват както във вътрешната част на окото, така и върху клепачите. Недостатъкът при тях е, че се изисква употребата на отделна четка, която трябва да се почиства след всяко нанасяне. Течните очни линии са моят фаворит, тъй като са лесни и бързи за употреба, особено ако дръжката е със скосена форма, както новата Maybelline Sensational Liner.

2. Подравняване на извивките

Това е може би най-голямото предизвикателство при нанасянето на очна линия. Важно е и двете извивки да бъдат на еднаква височина и под еднакъв ъгъл. Тук на помощ могат да дойдат тиксото или хартиените лепенки – поставете ги в края на двете очи, започвайки под миглите на долния клепач и в посока краят на веждите. Когато намерите идеалната позиция и за двете очи, следва попълването с очна линия. Друг трик е да използвате малка, скосена четка и мъничко сенки в телесен кафеникав нюанс, с които лекичко да отбележите къде точно трябва да бъдат поставени извивките на двете очи. След което просто попълнете с очна линия върху нанесените очертания.​

3. Корекция на грешки​​

Като финална стъпка можете да използвате същият тип скосена четка, но този път потопена в мъничко коректор, с който лесно да прикриете неравностите на вече нанесената очна линия.

Надявам се триковете ми да бъдат полезни, ще се радвам да разбера какви са вашите. Споделете в коментарите.

Ели

Повече за: Очна линия за начинаещи

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York The Rock Nudes Palette

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

    Поръчайте веднага

Свързани теми: очна линия, очи, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим тенденции: Любимите ни гримове за месец април

Всеки козметичен бранд се старае да следи тенденциите, както тези които тепърва се зараждат така и тези които вече са завладяли световната сцена...