Трикове за красота които не бива да пробваш вкъщи!

Интернет пространството често е съветник на много представителки на нежния пол по отношение на трикове, които да ги направят по-красиви. Ние сме абсолютно обсебени от домашните маски за лице и коса, и не веднъж сме създавали перфектна очна линия благодарение на номера с парченцето тиксо, което залепяш под окото си, но все пак не вярваме сляпо на всяка домашна рецепта. Важно е да отбележим, че винаги проучваме в какво се впускаме. Много жени обаче не правят своята проверка и често остават с неприятен вкус в устата, след като последват съвет, който са видяли онлайн. Ние събрахме няколко трика, в които ти забраняваме да се впускаш.

#1 Третиране на акне с паста за зъби

Сигурни сме, че това се е случвало на почти всяко момиче, поне веджнъж в живота. Не забравяй, че пастата за зъби неслучайно е за зъби, а не за лице. Бабите ни са смятали, че този продукт „изгаря“ пъпчиците, но съставките, които са в пастата за зъби са тотално неприемливи за кожата ти, особено когато тя е раздразнена.

 

A post shared by @_mymakeup__ on

#2 Уличищно лепило срещу черните точици

Казваме абсолютно „не“ на тази така нелепа техника за премахване на черните точици. Тя твърди, че лепилото за хартия образува невидим филм върху черните точици и после ги премахва. Това е абсолютно нелепо! Замисли се... това е лепило, което е създадено, за да лепи хартия!

#3 Дезодорант за матиране на т-зоната

Напоследък много блогъри изпробват странната идея да „убият“ лъскавината по т-зоната на лицето си благодарение на дезодорантите, които използват против изпотяване. Според ентусиастите, този продукт дава страхотен матов ефект на т-зоната, но е напълно сигурно, че той запушва порите на лицето ни и то със съставки, които не се грижат за кожата ни, а напротив – вредят и.

#4 Лимон срещу хиперпигментация


Лимонът е натурален ексфолиант и генерално е в плюс за нас и нашето здраве, но със сигурност няма да те отърве от хиперпигментацията, по-тъмните петна или белезите от акне. Активното втриване на лимон в кожата на лицето дори може да доведе до раздразнение и зачервяване. Избягвай да правиш това!

Повече за: 5 неща които само най-добрата ти приятелка ще ти каже

Свързани теми: грим

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Всичко за минералната пудра

Този козметичен продукт, в чийто състав влизат само минерални компоненти, съвсем оправдано все по-уверено набира своите почитателки: не съдържа вредни...