Трикове на професионалистите за перфектен фон дьо тен през зимата

Освен че е добра основа за нанасяне на грим, фон дьо тенът е продукт който защитава и предпазва кожата от вредните влияния. Основната му функция е прекриване на недостатъци и несъвърешнства по кожата, но правилно използван той се превръща в добра защита. Особено през зимата, когато вятърът и студът я увреждат и изсушават,  кожата има още един съюзник – фон дьо тенът.

Четирите трика на известните гримьори ще ти помогнат да защитиш кожата си с помощта на фон дьо тен.

1. Смесване на фон дьо тен с хидратиращ крем

Смесването на фон дьо тен с овлажняващ крем през зимата е изключително ефективно решение в борбата с изсушаване на кожата. Трикът на гримьорите е в прилагането на малко количество хидратиращ крем, който да защити кожата от изсушаване и по-голямо количество фон дьо тен. Добре съчетани, двата продукта са подходящи както за дневна така и за вечерна зимна визия.

2. Смесване на цветове

Този трик е идеално решение за момичетата които все още се затрудняват да открият подходящия за тях нюанс. Избери фон дьо тен в светъл нюанс и към него добави малко количество фон дьо тен, който е с един тон пяо-тъмен.  По този начин се създава перфектен баланс който придава натурален вид на лицето.

3. Смесване на фон дьо тен с вода

Колкото и чудно да звучи, но чрез добавяне на няколко капки вода към фон дьо тена, се образува перфектна защита за кожата която и осигурява необходимо количество влага. Но, не бива да прекаляваш с количеството вода, защото рискуваш фон дьо тенът да стане воднист и непокривен

4. Фон дьо тен вместо коректор

През зимата, тъмните кръгове под очите стават по-видими, защото кожата е по-прозначна поради липсата на слънчеви лъчи. Според гримьорите, фон дьо тенът е отлично решение за скриването им. Фон дьо тенът се нанася с леки, потупващи движения за да избегнем запушването на порите в проблемната област.

Повече за: 5 правила на красотата през зимата

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Superstay 24H

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , фон дьо тен , зимен грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

BB Glow процедура: за и против

Лице, което изглежда сякаш има пудра или BB крем, а всъщност няма – без петънца, зачервяване и тъмни кръгове под очите! Точно това е ефектът на BB glo...