Три метода за нанасяне на фон дьо тен by @makeupbuthow

Дори и да сте дама, която не ползва много грим то поне със сигурност в колекцията си имате фон дьо тен, коректор или някакъв продукт, който да служи за изравняване тена на лицето.

Как обаче да нанасяме тези продукти, така че да получим най-добър резултат и покритие?

  1. Ръце

Казват, че най-добрият инструмент за грим си остават пръстите ни и в някои случаи няма как да не се съглася – при тях хубавото е, че затоплят продукта и по този начин допринасят неговото разтапяне и сливане с кожата, така че лицето да изглежда максимално натурално. Тук е хубаво да имаме предвид следното – ако ползвате продукт, който искате да изглежда естествено и с по-малко покритие – то тогава го нанесете с ръце. Важното е да запомните, че при всяко докосване на лицето ви с ръце е важно те да са чисти за да се избегне появата на акне. J

  1. Гъбичка

Гъбичката е още един начин как да направите силно пигментиран и покривен продукт да се слее добре с кожата и да стои натурално. Важно е винаги да я ползвате навлажнена и добре изстискана, след което с потупващи движения втрийте фон дьо тен-а или коректора в кожата. Гъбичката отнема излишното количество продукт и придава свеж, сияен вид на кожата.

  1. Четка

На пазара има голямо разнообразие от четки за фон дьо тен, но коя по-точно да изберем? Общото при тях, е че почти винаги са изработени от изкуствени влакна, тъй като те не абсорбират продукт, както естествените косми биха абсорбирали.
Най-добре познатият тип четка е плоската – тя е добра в нанасянето, но изисква малко повече време за преливане на продукта в кожата, тъй като може да остави линии, които да трябва допълнително да се втрият в кожата, затова и вместо тях аз лично предпочитам кабуки тип четките.
Какво представляват те – това са четки с плътно разположени влакна, така че да правят преливането на фон дьо тена много лесно и без оставяне на линии. Предлагат се в най-различни форми и размери, но точно заради плътността си, те предоставят и най-доброто покритие.

Споделете и кой е вашият любим метод за нанасяне на фон дьо тен и коректор –ръце, гъба за грим, четка или пък комбинация от тях? :)

Ели

                            Прочети повече: По-обемни устни само с няколко семпли стъпки by @makeupbuthow​

 

 

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible 24h Matte L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага
  • Superstay 24h Maybelline New York

    Поръчайте веднага

Свързани теми: фон дьо тен , пудра

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-големите грим тенденции за 2019

Предстои ни една запомняща се година – без монотонни визии,  изпълнена с мечти и цветове а най-хубавото на грим тенденциите за 2019 е че не е нужно да...