Трайно боядисване на миглите: за и против

Много жени смятат, че губят от скъпоценното си време на ежедневно гримиране и разкрасяване, или не са съвсем доволни от уменията си за гримиране и продуктите, които ползват, поради което избират перманентните гримове. Затова не ни изненадва, че перманентните гримове станаха съставна част от козметичната индустрия, като започнем от устните, веждите и стигнем дори до миглите. Перманентното боядисване на миглите е вид дълготраен грим, който набра популярност след широкото разпространение на процедурата ламиниране на миглите, а ние ти разкриваме нейните предимства и недостатъци.

Кой най-често се възползва от тази процедура

Боядисването на миглите  най-често бива избирано както от дамите с естествено светли и тънки мигли, така и от жените, които просто искат да имат по-изразени и плътни мигли без спирала.

Трайно боядисване на миглите: за и против

Боядисване на мигли: процедура в козметичните салони

Процедурата боядисване на миглите се предлага в почти всеки модерен козметичен салон, безболезнена е, като е възможно леко изтръпване, трае около половин час, когато се комбинира с ламиниране на миглите, и около десет минути, когато се прави самостоятелно. Ефектът ѝ се запазва до месец.

Преди тази процедура не е необходима специална подготовка, освен ако не носиш контактни лещи, като в този случай ще се наложи в деня на процедурата да ги замениш с очила, за да не се изцапат лещите с боята, с която ще бъдат боядисани миглите.

Процедурата се извършва със специални цветове, предназначени за боядисване на косъмчета по лицето, основно черни и кафяви цветове. Както и при всяка процедура обаче, а особено когато става дума за най-чувствителната зона на лицето – очите, трябва да провериш дали формулата на боите, които се ползват за процедурата съдържа изцяло естествени съставки. В случай че съдържат агресивни вещества, това може да предизвика раздразнение на очите. Също така обърни внимание на това процедурата да бъде извършвана не от случайни хора, а потърси специалисти с опит в татуирането на вежди и други перманентни гримове.

Трайно боядисване на миглите: за и против

Грижа за миглите след процедурата

Ако си избрала перманентен грим за миглите, това не значи, че се отказваш от другите гримове, като сенки и очна линия, така че тях ще трябва да ги сваляш преди лягане, въпреки че си избегнала стъпката с нанасянето и свалянето на спирала. Затова е важно след процедурата да отстраняваш гримовете само и единствено с продукти, които не са на маслена основа, за да не свалиш и цвета на току-що боядисаните мигли.

Въпреки че ефектът на процедурата е относително дълготраен, много хора се подлагат отново, което изсушава миглите им.

Възможно ли е боядисването на миглите в домашни условия?

На пазара се предлагат и комплекти за самостоятелно боядисване на миглите вкъщи, но не ти препоръчваме да експериментираш сама с такава деликатна процедура, за да не се озове в окото ти боята, която се опитваш да нанесеш на миглите, а вместо това да го оставиш на професионалистите, ако все пак се решиш на такава стъпка.

Трайно боядисване на миглите: за и против

Боядисванена мигли – ЗА

- Безболезнена и бърза процедура

- Подходяща за хорат със естествено светли мигли

- Ефектът може да трае до един месец

Боядисване на мигли – ПРОТИВ

- Възможно е да предизвика раздразнение на очите, ако формулата не е на растителна основа

- Подлагането на процедурата всеки месец може да изсуши миглите ти

- Не можеш да ползваш всеки продукт за премахване на грим след като се подложиш на процедурата

- Комплектите за самостоятелно боядисване на миглите в домашни условия не са най-безопасният избор

Спиралата си остава най-доброто решение – а ето и защо!

Да сме наясно, знаем, че не всички са имали късмета да се родят с естествено гъсти и черни мигли, поради което тази процедура им звучи примамливо, но спиралата все пак е по-добро, по-практично, по-евтино и по-логично решение. Вероятно си забелязала, че късите и светли мигли изглежда значително по-дълги и гъсти дори след само един слой спирала, а това е така защото не всички косъмчета на миглите са видими в естественото си състояние.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Това е идеята на спиралата, да обгърне всяко косъмче и по този начин те да станат по-видими и хубави. Спиралите на пазара обаче освен наситен цвят на миглите, ти осигуряват и по-големи обем, дължина и гъстота, за разлика от тази процедура. Нима това не е по-ефективно от всяка друга популярна процедура за перманентен грим? ;)

Какво мислиш ти за тази процедура за перманентни мигли? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Разбери как да избираш подходящия руж и как да го нанасяш

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lash Sensational

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Mascara Hypnose Drama Waterproof Noir

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Colossal Platinum Black

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional MakeupWorth the Hype Mascara

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup On The Rise Volume Liftscara Black

  Поръчайте веднага
 • YSL The Shock Mascara

  Поръчайте веднага
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Mascara

  Поръчайте веднага

Свързани теми: спирала , очи, тенденция, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, мигла, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Представяме най-добрите пудри за сетване

Без съмнение размазването на грима е наш колективен страх и последното, което искаме да се случи след като сме се гримирали часове наред. Тези пудри з...