Топ 5 трика, които ще ви спестят пари by @makeupbuthow

Всички знаем, че козметиката не е евтина, затова и предполагам и вие, както и аз я цените и не искате да я хвърлите на вятъра при първите признаци на износване. В днешната статия споделям някои от любимите хитринки, които спестяват пари и преобразяват старата козметика.
 

 

A post shared by Ellie Dimitrova (@makeupbuthow) on

1. Стар, засъхнал молив за очи

Ако моливът за очи е доста остарял, втвърден и вече не така силно наситен като цвят, решението е тук: затоплете го с помощта на сешоар за десетина секунди и цветът ще е по-наситен, а консистенцията по-мека.

2. По-тъмен фон дьо тен

Всички знаем колко дразнещо е да си купим нов фон дьо тен, който да не е в правилният нюанс за нас. Какво може да се направи ако цветът му е прекалено тъмен? Вместо да купувате нов, просто добавете малко крем за лице за да го изсветлите моментално.

3. Счупен прахообразен продукт

Ако любимите ви сенки, пудра или руж се счупят, не се отчайвайте – има как да се поправят. Смесете ги с течен алкохол/спирт докато не получите каша; след което внимателно поставете обратно в опаковката и загладете. Изчакайте няколко часа докато продуктът засъхне и стане готов за употреба.

4. Засъхнала спирала / гланц на привършване

Ако усещате, че спиралата ви вече е с по-суха текстура и е на привършване, вероятно е време да се отървете от нея и да си купите нова, но ако все пак искате да изкарате още няколко нанасяния с нея, пробвайте следния трик: сложете я в съд с топла вода за около 15-20 минути и ще видите как консистенцията и ще стане отново течна както, когато е била нова. Същият трик може да се приложи и за гланцовете за устни.

5. Засъхнали кремообразни сенки / гелообразна очна линия

Любим мой трик, когато кремообразните ми сенки или очна линия са с леко засъхнала текстура е да ги пъхна в микровълновата за няколко секунди. Това моментално ги размеква и връща предишната им лесна за разнасяне консистенция.

А вие пробвали ли сте някой от тези трикове? Споделете и кои са вашите любими хитринки за освежаване на козметика.

Ели

Повече за: Без какво не мога в дамската ми чанта? by @makeupbuthow

Свързани теми: грим , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим за паднали клепачи

Правилните съвети правят гримирането на паднали клепачи значително по-лесно...