Топ 5 фон дьо тен грешки

Случвало ли ти се е да забележиш, че лицето на приятелката ти е по-тъмно от врата и? Много неприятно, нали? Още по-ужасно е самата ти да си в тази сутиация, която поне веднъж ни се е случвала на всички. Фон дьо тенът е особена територия, която ни провокира към много грешки, а единственият път към това да ги избегнем е да разпознаваме основните грешки. Ето ги и тях:

Не подготвяш кожата си

Без подготовка на кожата ти, фон дьо тенът ти няма как да изглежда добре. И, повярвай ни, нямаме предвид само да сложош основа за грим или да нанесеш омекотяващ крем за лице – приготви кожата си със старание. Тоест: още от предната вечер се увери, че си свалила целия си грим и си измила лицето си с почистващ гел, който да премахне и последните следи от макиаж. Също е важно да ексфолираш кожата си поне веднъж в седмицата и това трябва да се превърне в бюти ритуал номер 1 за теб. След като си направила всичко това нанеси овлажняващ крем, както на лицето, така и на шията ти и изчакай няколко минути, за да може кожата ти да го попие изцяло.

Не избираш правилния цвят и текстура

В макиаж света вече има толкова много продукти, текстури и нюанси и толкова трикове за намирането на перфектния тон за теб, че да използваш грешен цвят фон дьо тен е недопустимо.  Ето – ако например имаш по суха кожа, формулите, които  оставят матов завършек или тези с много плътно покритие не са добри за теб. Те подхождат на красавици с по-мазна кожа, които пък трябва да избягват твърде течните фон дьо тени. Що се отнася до правилния цвят – винаги гледай фон дьо тена, допирайки го до врата ти, а не до лицето.

Избираш своя грим на грешна светлина

Осветлението в козметичните магазини не винаги е добро за подбирането на идеалния за твоята кожа фон дьо тен. Луминисцентните лампи понякога правят кожата ни да изглежда по-жълта или малко по-сива и ако се заблудиш изпробвайки продукт на такава светлина, то бъди сигурна, че ще закупиш грешен фон дьо тен. Колкото и да е странно вземи фон дьо тена и отиди до възможно най-добре осветеното от естествена светлина място в магазина и там направи преценка без грешка.

Разнасяш го неправилно

Няма по-неприятно нещо от лошо размазан фон дьо тен, които не се слива добре с линиите на челюстта ти. За да си подсигуриш идеален завършек, размазвай продукта с гъбичка, бюти блендър или с четка създадена специално за фон дьо тен.

Пропускаш да нанесеш фиксиращ продукт

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Колкото и да е добър фон дьо тенът ти той има нужда от фиксация, за да запази красотата си максимално дълго.  Набави си фиксираща пудра и леко докосни четката си в нея и след това мини по лицето си. Комбинацията между добръ дон дьо тен и точно толкова добра фиксираща пудра ще ти осигури красив макиаж през целия ден или вечер.

Повече за: Как да изберем перфектния фон дьо тен от козметичния магазин?

За този външен вид препоръчваме

  • True Match L'Oreal Paris

  • L'Oreal Paris True Match Genious

Свързани теми: грим , фон дьо тен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Всички мистерии на червеното червило

Червеното червило отдавна е символ както на женската сила, манипулация, елегантност, така и на упадък, блясък, съблазняване, господство, скриване, обв...