Топ 4 трика за употреба на коректори by @makeupbuthow

Коректорът е един от най-важните продукти за лице, в които си струва да инвестирате, тъй като може да бъде полезен в най-различни ситуации и за най-различни цели. Затова и днес реших да споделя няколко от любимите ми трикове и съвети за това как да използвате коректори в ежедневната ви рутина на гримиране.

 

Подчертайте веждите

След като оформите веждите и ги попълните със сенки, молив или друг продукт по ваш избор, има и още една стъпка, която ще ги направи да изглеждат още по-подчертани и красиви. Вземете малко коректор – по желание с цвета на кожата или един тон по-светъл, използвайте малка четка, с която да очертаете под извивката на веждите. Това не само, че ще прикрие червенина или малки косъмчета, които са започнали да се показват, но и ще направи веждите да изпъкнат и да изглеждат по-изчистени и добре оформени.

Подчертайте устните

Когато носите ярко или тъмно червило е важно да сте напълно изрядни в нанасянето му и очертаването на устните. Използването на молив или четка обаче не винаги гарантират перфектно нанасяне и понякога малко коректор може да бъде в полза. Както и с веждите – използвайте малка четка с която да нанесете коректор около контурите на устните – така ще прикриете червилото, което е излязло от очертанията, но и ще направите устните да изпъкнат още повече. Тук е важно да използвате коректор с цвета на кожата ви за най-натурален вид.

 

A photo posted by Eli Dimitrova (@makeupbuthow) on

 

Коригирайте очната линия

Ако сте несигурни в нанасянето на очна линия или не успявате да направите извивките на двете очи напълно еднакви, коректорът може да ви бъде много полезно средство за корекции. Използвайте малка скосена четка и нанесете коректор под очната линия – така ще прикриете грешките, но и ще направите линиите да изглеждат много по-прецизни.

Изсветлете всяко червило

Ако имате малка колекция с козметика или не можете да си позволите да притежавате всеки възможен цвят червило, не се притеснявайте – коректорът ви отново идва на помощ! Нанесете коректор върху устните като основа – така той ще притъпи естественият им цвят, така че червилото, което сложите отгоре да издържа по-дълго и да изпъкне като цвят.
Ако пък искате да създадете по-светъл цвят за устни, нанесете червилото си и върху него нанесете малко коректор. Тук можете да получите и омбре ефект на устните като ги направите по-светли в средата, от колкото краищата или пък изцяло да смесите коректора и червилото за по-светъл цвят.

За всички изброени трикове можете да използвате всеки тип коректор, който имате под ръка – дали течен или кремообразен – няма значение, всичко е въпрос на лично предпочитание. За момента моят фаворит за такъв тип корекции е L'oreal True Match Super-Blendable Crayon, който е изключително удобен за тази цел благодарение на заострената си форма, която позволява лесно и прецизно нанасяне върху лицето.

А вие имате ли трикове за употреба на коректори, ще се радвам ако ги споделите с мен и всички други читатели. :)

Прочети повече: Трикове за перфектно подчертани мигли!

Ели

Свързани теми: грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Volume Million Lashes: Иконичната спирала с нова формула

Погледът никога не лъже и той дава израз на всичко, което изпитваме вътре в нас. Погледът може да струва милион...