Топ 3 трика за перфектно подчертани вежди by @Makeupbuthow

 

Вероятно сте чували изразът “веждите са рамката на лицето” и не случайно – истина е! Точно затова и си заслужава да им обърнем допълнително внимание за да се погрижим, че сме избрали най-подходящата форма, която подхожда на лицето ни.

Ако не сте сигурни, че сами можете да се справите с оформянето на веждите, препоръчвам да се обърнете към специалист, тъй като прекомерното или погрешното скубане могат да доведат до това косъмчетата да спрат да растат (както в моя случай). 

В този случай, а и не само, гримът се явява като незаменим помощник при подчертаването на веждите и коригирането им дори.

Прочети повече:  Класически опушен грим by @makeupbuthow​

Ето няколко от любимите ми трикове, които се надявам да ви помогнат:

Избор на продукт

  1. Тук изборът от продукти е голям – молив за вежди, восък или пък сенки – няма правилен или грешен продукт, всичко е въпрос на лични предпочитания, важно е само да изберете подходящ цвят. Съсредоточете продукта върху празните места между косъмчетата за да получите добре оформен вид. Нанасяйте с лека ръка и започнете с малко, тъй като добавянето на повече е по-лесно от отнемането. 

Разресване

  1. Важно е веждите да се разресват след нанасянето на всеки продукт за попълване. Така ще го разпределим по-добре измежду косъмчетата, ще премахнем излишното количество и ще получим по-натурален ефект. Лично аз обичам да разресвам най-вече началото на веждите с четка тип апликатор за спирала – там премахвам по-голяма част от нанесените сенки или молив, тъй като искам да получа преливащ се ефект от по-светло в началото към по-тъмни и оформени вежди към средата и края. Натурален ефект се получава и когато разресваме косъмчетата в началото на веждите нагоре – така те изглеждат по-плътни.

Прочети повече: Три метода за нанасяне на фон дьо тен by @makeupbuthow

Фиксиране

  1. В случай, че използвате восък, кремообразен продукт или пък молив, добра идея е да последвате и с прахообразен такъв, който да фиксира нанесените корекции. Използвайте сенки за допълнителен цвят, ако пък не искате да добавят цвят, леко напудрете веждите с прозрачна пудра за лице – така ще абсорбирате омазняването от продуктите и кожата. За допълнително фиксиране, което ще запечати веждите и формата им през деня можете да използвате гел за вежди – с цвят или прозрачен – без значение – и двата вида добавят лека текстура на косъмчетата. Можете да ползвате такива и самостоятелно, в случай, че веждите ви нямат нужда от попълване. В случай, че нямате гел за вежди – стар, но полезен трик е употребата на лак за коса – напръскайте четката ви за вежди с лак и разрешете косъмчетата във формата, в която искате да застанат. И готово! 

Това са стъпките, които аз следвам при подчертаването на веждите в ежедневието. Ще се радвам да разбера какви са вашите съвети и любими продукти за тази цел!

Прочети повече: По-обемни устни само с няколко семпли стъпки by @makeupbuthow​

До скоро!

 

 

За този външен вид препоръчваме

  • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

    Поръчайте веднага

Свързани теми: дневен грим , естествен грим

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Топ 6 фон дьо тени за съвършено покритие

Фон дьо тените за покриване са по-достъпни от всякога, а ще се съгласиш, че изборът е огромен, но ние сме тук, за да стесним избора и да предложим фо...