Топ 10 гримове за очен грим за начинаещи

Научи как да гримираш очите и ще научиш всичко за грима. Звучи банално, но е така. Може би си забелязала че, някои жени изглеждат чудесно и носят грима си перфектно, докато другите е по-добре когато нямат капка грим по лицето. Тайната е в умелото използване на гримовете и начина на прилагане.

Затова е важно да разбереш какво е гримиране на очи за начинаещи, кои са 10-те задъжлителни продукта и да следиш процеса на създаване на очен грим стъпка по стъпка. Следвай нашите насоки и ще блеснеш като холивудска звезда.

1. Молив за очи

Неотмена част от очния грим, лесно се нанася и придава ясна дефиниция на окото. Удобен за употреба, мигновено подчертава очите и ги прави по-големи и по-красиви. За плавно очертаване и разнасяне, важно е молвиът да е с мека текстура. Този грим продукт е изключително практичен, а грешките при нанасяне са леко поправими с помощта на клечка за уши. За разлика от очната линия, очертанията от молива са приятно забележими, а не натрапчиви. Черният молив се използва за придаване на дефиниция на окото, докато белия прави очите по-будни и по-големи. За създаване на перфектен опушен грим са най-подходящи моливи в кафяви тонове, съчетани със сенки в подходящ цвят.

2. Очна линия

Нанасянето и затруднява голям брой представителки на нежния пол, а причината е липсата на опит и практика. Стабилната и спокойна ръка също играе важна роля. Най-добро решение за начинаещи е употребата на очна линия със скосена четка за нанасяне. На пазара съществуват очни линии, които освен водоустойчива формула съдържат и специален апликатор за прецизно очертаване на красива, тънка извивка. За да се въсползваш максимално от предимствата на очната линия, съобразявай се с формата на очите ти, защото тя е определящ фактор за създаване на перфектен очен грим.

3. Палитра сенки

Минималистичният грим на очите е добро решение за всички начинаещи, защото неутралните цветове намаляват възможността да допуснем грешка. Съчетаването на сенки в два различни нюанса придава дълбочина на погледа. За най-добър резултат потупай четакта с пръст, за да отстраниш излишното количество продукт от нея. Сенките от светлата цветова гама са подходящи за подчертаване на отделни части на клепача, докато тъмните сенки се използват за контуриране на окото, и придаване на дълбочина на погледа. По цялата дължина и върху сгъвката на клепача нанеси сенки в избрания тон. Постави по-светлите сенки във вътрешните ъгли на клепача, а тъмните върху краищата и външните ъгли.

4. Спирала за мигли

Един или два пласта спирала са напълно достатъчни за изразителен поглед, с наситен цвят. Поставянето на голямо количество туш води до сплъстяване на миглите и образуване на топки. Освен това, то допълнително състарява лицето с години. За да премахнеш излишното количество туш, завърти четката около отвора на тубичката. Поставяй спиралата от корена към върха на миглите, под и над самите тях като правиш леки зигзагообразни движения. Избирай спирали осигуряващи обем и плътност, както и дължина на миглтие.

5. Извивачка за мигли

Природата не те е дарила с дълги и извити мигли? Има решение. Три движения с извивачката – в корена, средата и в края на миглите са напълно достатъчни да се сдобиеш с мечтаните мигли. Не задържай уреда повече от 10 секунди върху миглите. Накрая, разреши добре миглите за да предотвратиш сплъстяването им и появата на досадни топчета върху тях.

6. Молив или гел за вежди

Както казахме вече – веждите са рамката на лицето. Независимо дали ще избереш молив или гел за вежди, имай предвид някои основни правила. Брюнетките трябва да залагат на продукт, с един или два тона по-светъл от цвета на косата, докато русокосите трябва да избират продукт с един или два тона по-тъмен от естествания цвят на косата.

7. Хайлайтър

Използва се за подчертаване на красивите части от лицето. Създава игра на светлосенки и мигновено придава свежо излъчване. Нанесен под веждата, хайлайтерът подчертава красотата на очите и превръща погледа в съблазнителен.

8. Коректор за тъмни кръгове под очите

С проблема на тъмните кръгове под очите се сблъскват дори и младите момичета. За да скриеш згрозяващите кръгове, избери подходящ коректор стик. За кръгове с лилави оттенъци използвай коректор в жълти тонове, докато оранжевите коректори се справят добре със сините тонове под очите.

9. Основа за сенки

Основата спомага на сенките да се запазят на мястото си през целия ден. Освен това, тя увеличава наситеността на цветовете, и я запазва за по-дълго време. Иползването и е препоръчително през лятото и горещите дни, както и при създаване на официален грим. Текстурата на основата прави сенките по-устойчиви на пот и влага и предотвратява размазването им.

10. Четки

За поставяне на сенки са достатъчни една равна, една плоска и една широка четка за разнасяне и смесване.

Гримиране на очи според формата

Бадемовите очи са най-желаната форма, тъй като им подхождат почти всички цветове. Те са симетрично разположени и са подходящи за всеки цвят сенки. Използвай два нюанса, по-тъмният от които да нанесеш по краищата а по-светлия по дължината на клепача. За оптимален ефект, прелей добре сенките.

Кръглите очи не понасят сенки по долния клепач. Старай се да следиш естествената форма на очите, като избягваш подчертаването в ъглите и създаване на драматично котешко око.

Тъжните очи имат нужда от нанасяне на молив или очна линия преди сенките, за визуално повдигане на наклонените надолу ъгълчета. По средата на клепача нанеси светли сенки и разнеси добре към краищата, за да отвориш допълнително погледа.

С тъмни сенки върху тях, малките очи ще изглеждат още по-малки. Съчетание от повече цветове също създава обратен ефект. Затова наблягай на сенки от неутралната и по-светла цветова гама.

Големите очи предпочитат тъмни сенки, особено такива с матова консистенция.

Разположение на очите

За създаване на перфектен очен грим разположението на очите има еднаква важност както и формата. За близо разположени очи постави светли сенки от вътрешните ъгли до средата на клепача, а от средата към слепоочието нанеси тъмни сенки. Широко разположените очи се оцветяват по обратен начин – тъмните сенки в ъглите а светлике в краищата на клепачите.

Очен грим за начинаещи – задължително е да знаеш!

Формата на очите определя стила на гримиране, а цветът на очите определя цвета на сенките. Избирането на грешен нюанс може изцяло да съсипе визията, а това е нещо което никой не би искал.

Имай предвид следните правила: на тъмни очи отиват почти всички цветове – златни, бронзови, зелени дори и лилави сенки са винаги добър избор. На кафяви очи подхождат сенки в цвят шампанско и смарагдовозелено, както и сенки в земни, шоколадови и сливови нюанси. На сините очи перфектно пасват бронзови и седефени сенки, както и прасковени, пастелно розови, оранжеви и сребристи нюанси. Лилавите и лавандулови сенки са идеален избор за красавиците със зелени очи.

Прочети повече за: Научи се как да комбинираш цветовете при гримиране

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Matte Signature Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Easy Pitch Black Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Skinny Definer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Extension Deep Brown

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Honey

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

 • Urban Decay Naked Ultraviolet Palette

Свързани теми: грим , сенки за очи , официален грим, очна линия, очи, тенденция, дневен грим , опушен грим, вечерен грим, котешко око, лице, лято, праймър, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продуктите, които трябва да пробваш този месец

Сигурни сме, че с удоволствие ще ползваш ако не всички, то поне повечето от козметичните продукти, които внимателно подбрахме за теб и сложихме в „mus...