Точното количество фон дьо тен

Фон дьо тенът е онзи продукт, който често затруднява много жени. Както при избора и покупката, така и при нанасянето. Правилното поставяне на фон дьо тена е едно от най-трудните умения за овладяване в грима и почти всяко момиче е имало неприятни преживявания с него. Често избираме грешен нюанс или неподходящ продукт за нашата кожа, но най-често прекаляваме с количеството което нанасяме. Ние ще ви помогнем да се справите с използването на фон дьо тен.

5-те най-често срещани грешки при нанасянето на фон дьо тен

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Не използваш пудра – Момичетата с кожа склонна към бързо омазняване задължително трябва да нанасят компактна или прахообразна пудра върху фон дьо тена, за да предотвратят неудобното лъщене.

Не използваш основа – Не подценявай значението на основата за грим. Тя подготвя кожата за нанасяне на фон дьо тен и удължава животът на грима върху лицето ти.

Не тестваш фон дьо тена правилно – Не си купувай фон дьо тен без да го тестваш, и то върху челюстта си и на дневна светлина.

Първо нанасяш коректор – Ако все още настояваш на двата продукта, винаги нанасяй фон дьо тена преди да нанесеш коректора.  По този начин няма да изтриеш коректора с който прикриваш недостатъците.

Напластяваш – Фон дьо тенът трябва да бъде използван внимателно и в умерени количества. Прекалено количество фон дьо тен върху лицето не може да скрие недостатъците, само акцентира върху тях.

Как да определим точното количество?

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Ако нанасяш фон дьо тена с пръсти, нанеси го първо върху челото, брадичката, носа и скулите и след това с кръгообразни движения отвътре навън разнеси добре. Накрая, нанеси фон дьо тен под брадичката и разнеси добре, така че да няма видими и резки линии.

Ако използваш гъбичка за нанасяне, първо нанеси продукта върху горната част от дланта и от там потопи гъбичката и нанеси върху лицето. За по-естествен резултат може да използваш леко навлажнена гръбичка.

Ако залагаш на четка за нанасяне, избирай четка с плосък връх! Също като с гъбичката - нанеси продукта върху горната част на ръката и след това с помощта на четка нанеси върху лицето. Движи четката отвътре навън.

Повече за: 10 правила за нанасяне на фон дьо тен

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Infallible 24-h Matte

    Поръчайте веднага
  • Infallible Primer L'Oreal Paris

Свързани теми: грим , фон дьо тен

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Неправилно гримиране и как да го избегнеш

За да изглежда гримът ти безупречно са нужни много знание, практика, но и грешки! Ние ще ти помогнем да разпознаеш и избегнеш някои от най-честите кло...