Тенденциите в грима за които трябва да забравим

Тенденциите идват и си отиват а рано или късно някои се завръщат, макар че за някои от тях категорично можем да кажем че е по-добре да ги забравим. Нашумелите напоследък модни блогъри и влогъри ежедневно се надпреварват да демонстрират нови, чудати техники и стилове, които несъмнено привличат вниманието ни. Помните ли веждите наподобяващи перо? Тази тенденция побърка жените по света, които като че ли забравиха че не трябва сляпо да следим всяка нова тенденция. За да не се превърнат в нож с две остриета, на едно място събрахме няколко тенденции за които горещо ви препоръчваме да не пробвате.

Твърде силно опушен грим


Ще го повтаряме, защото е абсолютно точно – колкото по-малко, толкова по-добре! Прекаляването е обречено на провал, особено когато става дума за очния грим. Твърде силно опушеният грим ще направи очите ви да изглеждат уморени, а лицето неестествено и агресивно.

Прекалено очертани устни

Всяка жена мечтае да има пълни и обемни устни, но прекаленото им очертаване създава обратен ефект. Затова, използвайте внимателно молива и не позовлявайте да ви изиграе лоша шега.

Дълги, дъгли мигли


Жени, които природата не е дарила с дълги, прекрасни мигли обикновено посягат към изкуствени мигли. Но, и с изкуствените мигли трябва да бъдете внимателни, защото твърде дългите мигли могат да изглеждат странно и неестествено, и да ви накарат да изглеждате като кукла. По-добре използвайте качествена спирала, придаваща обем и плътност на миглите.

Прекалено очертани или прекалено тънки вежди

Както вече казахме, и при оформяне на веждите е важно да уцелим точната мярка. Старайте се да следвате естествената им форма. Избирайте продукт за подчертаване на вежди който оставя естествен завършек и задължително съобразете цвета му с естествения цвят на веждите ви.  Тенденциите се сменят, но добре поддържаните вежди винаги са на мода.

Грим в стил „жената вамп“

Този стил е подходящ за модния подиум, но не и за реалния живот. Вамп гримът състарява лицето и придава силна нотка на агресия към визията. Това определено не е нещо към което се стремиш.

“Selfie makeup”


Прекалено голямо количество хайлайтър може да доведе до странен резултат. Хайлайтерът се нанася с цел освежаване на кожата и придаване на естествено сияние, а голямо количество продукт може да ви накара да заприличате на диско топка. Добре изглеждаща свежа кожа винаги е на почит.

Контуриране  чрез напластяване

Контуриране чрез напластяване на продукти – една от тенденциите която завладя социалните мрежи. Но в действителност, този начин на контуриране няма да ви доведе до нищо хубаво. Прилагане на тонове грим със сигурност ще направи кожата да изглежда уморена и състарена.

Сенки като за карнавал

Хубаво е да имаш свой стил и да се отличаваш от другите, но само безупречно смесване и преливане на сенките върху клепача ще ви осигури този резултат.  В противен случай, единственото нещо което ще създадете е грим като за карнавал.

Lollipop устни


Тенденцията за размазано червило наистина изглежда прекрасно на снимките в Инстаграм, но в действителност има голяма вероятност че ще приличате на страшен клаун. Изцапаните устни не са много приятна гледка, когато става дума за грим.

Повече за: Най-големите грим тенденции за 2018-а

Свързани теми: грим , сенки за очи , контуриране на лице , устни, тенденция, тенденция

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

#nofilter лято с естествена грим визия!

Решихме да се върнем 70 години назад, когато “царуванеше естествената красота“ и да създадем естествена грим визия, която да подчертае силните вт стра...