Течно червило вместо очна линия

Жените по природа получават специален подарък – да бъдат изобретателни. Така например, ако се налага бързо да се гримират а ружът им е свършил – те използват червило. Ако хайлайтерът не им е подръка – те използват сенки за очи в цвят шампанско. Подобни примери за женската изобретателност са безброй,

Напоследък, една тенденция завладя социалните мрежи – течното червило получи нова роля, която безспорно изигра перфектно. Този път, течното червило влиза в ролята на очна линия.

Гримът „котешко око“ създаден в спиращи дъха цветове е наистина перфектно решение за свеж и ефектен летен грим. Ще останете очаровани когато видите ефекта и веднага ще ви ясно защо тази тенденция взриви интернет.

Отворете нова врата

Изберете цвят червило според вашите лични предпочитания. Преди да започнете с прилагането върху клепачите, направете тест. С помощта на малка ъглова четка нанесете червилото врху горната част на дланта, за да сте сигурни, че ще нанесете черта с желана дебелина. Когато приключите теста, преминете към клепачите. Нанесете течното червило директно в основата на клепача и изчакайте да изсъхне. Минете съвсем леко отгоре с транспарентна минерална пудра, за да застопорите червилото. Винаги използвайте течно червило с матов ефект, тъй като то изсъхва бързо и цветът му е по-дълготраен. От друга страна, перлените червила лесно се изтриват и размазват и по-добре да не влизате в този порочен кръг от грешки.

Целонощно приключение

Поради забързания начин на живот, който водим и хроничната липса на време, обсебени сме от желанието гримът ни да издържа по-дълго време. Но, намирането на очна линия, която да се задържа дълго върху клепачите понякога е мисия невъзможна. Тъкмо поради това използването на матово течно червило в тази роля звучи като страхотна идея.

Разчупете границите и разбийте табутата

Ако искате да опитате нещо по-различно, направете омбре ефект върху клепачите си. Поставете черна очна линия само до половината на клепача, а другата половина очертайте с помощта на течно червило.
Червилата в бордо или лилаво са идеално решение тъй като тези цветове карат очите да изпъкнат в пълната си красота.
Сега е време да пробвате да използвате любимото си червено червило и върху клепачите си, за да подчертаете авантюристичната си натура.

Сигурността на първо място

Днес жените са изключително хитри и находчиви, когато става дума за употреба на козмчетични продукти в ежедневието. Макар че някои трикове наистина са ефектни и очарователни, не бива и за миг да забравяме за сигурността и здравето.
Всички сме съгласни че с подобни трикове и хитринки трябва да си служим в определени моменти или по специални поводи.

Използване на продукти, които не са предназначени за употреба върху чувствителната област около очите е доста деликатен процес. Червилата съдържат различни добавки и пигменти, които могат да иритират очите. Също така, микробите от устата се премансят с червилото върху очите, което може да доведе до инфекция.
Затова, задължително четете етикетите на опаковките, избирайте продукти само от доказани производители, и не забравяйте че експериментите с грима не трябва да се практикуват постоянно и ежедневно.

Повече за: Опушен грим с течна очна линия

Свързани теми: грим , очна линия, очи, червило

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ръководство за перфектни вежди: 3 начуна за идеално попълнени вежди

Сега повече от всякога фокусът на грима пада върху очите, особено върху дивите и разрошени вежди, които тази година са абсолютен хит! В статията ще от...