Тайните на професионалните гримьори: Грим за кръгло лице

Много момичета с ниско чело, брадичка и кръгли бузи, често при гримиране се налага да използват трикове за грим, за да следват тенденциите и привидно да стеснят лицето си. Гримирането на кръгло лице включва няколко стратегически стъпки и ето как го правят професионалните гримьори!

Ако челото и долната част на лицето са с еднаква ширина, а бузите са изпъкнали, контурирането е най-бързият начин да трансформираш и визуално да удължиш лицето. За контуриране можеш да си послужиш с няколко продукта, включително: фон дьо тен, бронзант, руж, хайлайтер, илюминатор и каменна пудра.

Контуриране за по-остри черти на лицето

Нанеси фон дьо тен или бронзант, който е с два нюанса по-тъмен от тена, на лицето, върху на челото (по линията на косата), отстрани на лицето и брадичката. Не прекалявай с количеството и хубаво блендирай всичко, за да не се виждат преходите. При контурирането на челюстта, носа и челото, може да бъде полезна матова каменна пудра.

Първо затъмни, а след това изсветли

Тъй като в предишната стъпка затъмни частите на лицето, които искаш да скриеш и стесниш, изсветли средната част на лицето с хайлайтер (или илюминатор) , за да бъде на преден план. Нанеси малки количества по средата на челото, брадичката, по средата на носа, на самия връх на скулите и на Купидоновия лък.

Подчертай скулите

При кръглото лице скулите обикновено не изпъкват и затова е важно да ги подчертаем. Освен че ще ти помогне при туширането, ружът цялостно ще подобри визията ти и ще придаде така необходимата свежест на лицето. Но и тук не бива да се прекалява, а с дълги движения по посока от бузите към ушите ще постигнеш желания ефект. И така, първо нанеси хайлайтер на върха на скулите, кремообразен руж в средата на бузите, а след това и бронзант под ружа. Това визуално ще „повдигне“ скулите, което ще накара лицето ти да изглежда по-слабо и издължено.

Удебели веждите и увеличи извивката

Две неща в никакъв случай не бива да се допускат – тънки и заоблени вежди! И едното и другото ще допринесат за изпъкването на облата форма на лицето, а точно това целим да избегнем. Веждите заемат централна позиция и по тази причина трябва винаги да бъдат оформени адекватно, особено ако се налага да стесним лицето с помощта на козметика. Независимо от това дали ползваш молив, сенки или гел, удебели веждите, така че да изглеждат естествено, като обърнеш специално внимание на това да постигнеш колкото се може по-остра извивка. Тази форма привлича вниманието, придава желаната острота на цялостната визия и по този начин намалява усещането за пълнота на лицето.

Котешкото око и опушеният грим са препоръчителни

Котешкото око винаги е правилен избор, особено когато целим визуално да стесним лицето. Прецизно нанесената черна линия по дължина на клепача, продължаваща няколко милиметра към слепоочието и леко извита нагоре е най-доброто възможно решение, когато става дума за гримиране на очите. Също толкова добър е и драматичният опушен грим. За дамите с кръгло лице са най-подходящи тъмните сенки, като например черни, кафяви или тъмнолилави.

Розови и nude червила

Според професионалистите розовите червила естествено допринасят за визуалното издължаване на лицето, като същото се отнася и за цветовете на горските плодове. Ако не харесваш розовите нюанси за устните, винаги можеш да избереш по-светли, а особено подходящи са неутралните, които са комплементарни на тена ти. През тази есен особено популярни са nude червилата.

Прически за кръгло лице

Косата на етажи придава на лицето хармонична „рамка“ и го кара да изглежда по-тънко. Важно е само бретонът да не бъде прекалено къс, защото това може да има обратен ефект. За да изглеждаме по-слаби допринася и топирането на косата в областта на темето (създава по-голям обем), а когато  става дума за цвета, омбре стилът, и то в тъмни нюанси, определено е най-подходящият за девойките с кръгли лица. В общи линии, при боядисване на косата е важно кичурите до самото лице да бъдат малко по-тъмни от останалата коса, защото по-светлите нюанси „отварят“ и ни правят още по-заоблени.

В спешни случаи винаги можеш да се довериш на вързана на опашка коса, но само при условие, че е на нивото на скулите. Комбинацията от грим за кръгло лице и конска опашка гарантира ефект на повдигане на лицето.

Прочети повече за: Научи се да гримираш очите според цвета им

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Blush 25 Pink

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 25 Stay Exceptional

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Lash Sensational Mascara

  Поръчайте веднага

Свързани теми: очна линия, очи, червило, руж , гланц за устни , пудра, контуриране , устни, мат, лято, хайлайтър, коректор, лице, лято, компактна пудра, коректор, илюминатор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Последвай тенденцията: Кой тъмен нюанс за червило ти стои най-добре?

Преди да посегнеш към червилата в по-тъмни нюанси, не забравяй, че много фактори влияят на избора на идеалния нюанс...