Тайните на професионалните гримьори: Грим за кръгло лице

Овалната форма на лицето, която в голяма степен е типична за нашите земи, отдавна не е на  мода. За да се съобразим с тенденциите и да стесним лицето, често се налага да си служим с грим трикове. Гримирането на кръгло лице обхваща няколко стратегически стъпки, а ето как го правят професионалистите!

Изостряне на чертите на лицето чрез контуриране

Ако челото и долната част на лицето са еднакво широки, а бузите изпъкнали, то контурирането е най-бързият начин да трансформираш лицето си и да го издължиш визуално. Нанеси фон дьо тен или бронзант, който е два нюанса по-тъмен от тена ти на челото си (по линията на косата), страните на лицето и брадичката. Не прекалявай с количеството и блендирай внимателно, за да не се виждат преходите. При туширане на челюстта, носа и челото може да използваш мат компактна пудра.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Първо потъмняваш, а след това изсветляваш

Тъй като в предишната стъпка си направила по-тъмни зоните от лицето, които желаеш да скриеш и стесниш, сега трябва с хайлайтер (или илюминатор) да изсветлиш средната част на лицето и да го поставиш на първи план. Нанеси малки количества върху средата на челото, брадичката, по дължина на носа, на самия връх на скулите и на извивката на устните.

Подчертай скулите

При този тип лице обикновено скулите не изпъкват и затова е важно да ги подчертаем. Освен че ще ти помогне при туширането, ружът цялостно ще подобри визията и ще придаде така необходимата свежест на лицето. Но и тук не бива да се прекалява, а с дълги движения по посока от бузите към ушите ще постигнеш желания ефект. И така, първо нанеси хайлайтер на върха на скулите, кремообразен руж в средата на бузите, а след това и бронзант под ружа. Това визуално ще „повдигне“ скулите, което ще направи лицето ти да изглежда по-слабо и издължено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Котешки очи

Котешкото око винаги е правилен избор, особено когато желаем да стесним лицето визуално. Прецизно нанесената черна линия по дължина на клепача, продължаваща няколко милиметра към слепоочието и леко извита нагоре е най-доброто възможно решение, когато става дума за гримиране на очите. Еднакво добър е и драматичният опушен грим.

Удебели веждите и увеличи чупката

Две неща не бива в никакъв случай да се допускат – тънки и заоблени вежди! И едното и другото ще допринесат за изпъкването на облата форма на лицето, а точно това не желаем. Веждите заемат централна позиция и по тази причина трябва винаги да бъдат оформени адекватно, особено ако се налага да стесним лицето с помощта на козметика. Без значение дали ползваш молив, сенки или гел, удебели веждите, така че да изглеждат естествено, а обърни специално внимание на това да постигнеш колкото се може по-остра чупка. Тази форма привлича вниманието, придава желаната в случая острота на цялостната визия и по този начин намалява усещането за пълнота на лицето.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Правилният цвят на устните

Грим експертите казват, че розовите червила естествено допринасят за визуално издължаване на лицето, като същото важи и за цветовете на горските плодове. Ако не си почитателка на розовите нюанси за устните, винаги можеш да избереш по-светли, а особено подходящи са онези неутрални червила, които пасват на твоя тен.

Прически за кръгло лице

Косата на етажи придава на лицето хармонична „рамка“ и визуално го прави да изглежда по-тънко. Важно е само бретонът да не бъде прекалено къс, защото това може да има контраефект. За по-слаба визия допринася и топирането на косата в областта на темето (създава по-голям обем), а когато  става дума за цвета, омбре стилът, и то в тъмни нюанси, определено е най-добрият приятел на девойките с обли лица. В общи линии, при боядисване на косата е важно кичурите до самото лице да бъдат малко по-тъмни от останалата коса, защото по-светлите нюанси „отварят“ и ни правят още по-заоблени.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

В спешни случаи винаги можеш да се спреш и на вързана на опашка коса, но само при условие, че е на нивото на скулите. Комбинацията от грим за кръгло лице и конска опашка гарантира ефект на повдигане на лицето.

Прочети повече за: Летни трендове на 2019: маслена кожа като най-голям makeup хит!

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Fit Me Matte 220

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Brightener

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Life's a Peach

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Glow Mon Amour Highlighting Drops

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Les Macarons 838 Berry Cherrie

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Powder 115

  Поръчайте веднага

Свързани теми: очна линия, очи, червило, руж , гланц за устни , пудра, контуриране , устни, мат, лято, хайлайтър, коректор, лице, лято, компактна пудра, коректор, илюминатор

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да изберем най-добрия фон дьо тен за мазна кожа

Мазната кожа е често срещан проблем и точно тя създава трудности при избирането на гримове...