Тайните на грмьора: Как да скрием акнето с фон дьо тен

Акнето е ежедневен кошмар на милиони хора. Ако и вие сте сред тях и непрекъснато се борите с проблемна кожа, акне и зачервявания по кожата, следните редове са точно за вас. Разкриваме ви някои тайни на гримьорите, които умело се справят с недотатъците по кожата. За тях, фон дьо тенът е магическия продукт, с чиято помощ се заличават следите от акне, петна и белези.

tainite na grimiora kak da skriem akneto s fon dio ten

Какво всъщност е акнето?

Акнето е кожен проблем с който всички сме се сблъсквали, поне веднъж в живота си.  Лесно се превръща в хроничен проблем и най-често се появява по кожата на лицето, раменете, шията, гърба и гърдите. Според някои изследвания, най-малко 85% от младежите във възрастта на 12 и 24 страдат от акне, докато на една четвърт от тях остават белези до края на жвота. Звучи невероятно, но учените все още не са открили какво точно причинява заболяването и как да го спрат. Както и да е, за вас е важно внимателно да избирате фон дьо тена, за да предотвратите влошаването на проблема.

Първа стъпка: подготовка на кожата

Подготовката на кожата е изключително важна за успешно прекриване на зачервяваният, петната  и акнето. Преди прилагане на фон дьо тен, задължително трябва добре да очистите кожата. Препоръчително е да изберете почистващ продукт, който съдръжа салицилова киселина. Салициловата киселина е изолирана за първ път от кората на бяла върба и листата на гаултерия, докато днес се получава по синтетичен път. Дерматолозите все по-често споменават тази киселина, пораи нейните доказани противовъзпалителни дейсвитя. Освен че е сред главните съставки на дюш геловете, тоници за лице и други комзетични продукти, салициловата киселина намира широко приложение и в медицината.

Втора стъпка: Праймер

След като приключите с почистване на кожата, идва време за нанасяне на праймер. Праймерът или основата са задължителни ако кожата ви е склонна към акне. Те улесняват разнасянето на фон дьо тена и служат като защитна бариера между кожата и грима.  Заложете на матиращ праймер, който не само скрива разширените пори но и подготвя кожата за нанасяне на грим. Нанасяйте продукта с чисти пръсти, с нежни движения, обръщайки особено внимание на Т-зоната.

tainite na grimiora kak da skriem akneto s fon dio ten

Нанасяне на фон дьо тен

Ако имате проблемна кожа, за вас е важно преди всичко да определите кой фон дьо тен е най-подхдоящия за вашия тип кожа. Пудрообразните формули с богата и кремообразна консистенция заглаждат кожата и се задържат на мястото си за по-дълго време.

Но, ако вашата цел е прикриване на видими белези и зачервявания по кожата, заложете на течен фон дьо тен който ще нанесете със специална четка върху цялото лице. Разнесете добре фон дьо тена, особено на извивките на лицето. В повечето случаи, проблемната кожа се изразява и с лека омазненост, която много трудно се скрива. Затова използвайте подходяща гъбичка за нанасяне на фон дьо тен. Така нанесен, фон дьо тенът пробива в дълбочина на кожата и осигурява матов завършек.

Ако все пак предпочитате да нанасяте фон дьо тена с пръсти, не забравяйте че е много важно те да бъдат чисти. Пръстите ви могат да съдържат бактерии, мърсотия и мазнини които носят риск от бактериални инфекции и раздразнение на кожата.  

Повече за: 4 тайни на гримьора - Грим за свеж поглед

За този външен вид препоръчваме

  • Vichy Dermablend 3D Correction

Свързани теми: грижа, лице, Pure Clay

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Наръчник за лесен, но ефектен ежедневен грим

Ако си се питала как да постигнеш хубав тен с нежен блясък, допълнен от продукти за контуриране и сенки за очи в интересни нюанс, то тогава хубаво зап...